Po reprezentační přestávce tak Kladenští natáhli šňůru porážek na čtyři! Rytířům nepomohlo ani probuzení jejich nejlepšího střelce Tomáše Plekance, jenž gólem na 1:1 rozvlnil síťku po bez pěti minut čtyřech hodinách.

Posléze svoji šestnáctou brankou poslal svůj tým do vedení 3:2, Sobotka však pět minut před koncem vyrovnal 
a v osmé sérii nájezdů strhl bonusový bod na stranu Slavie Krenželok.

Smůlu měli Kladenští v prodloužení, v jehož úvodu měli obrovské šance Jágr a právě Plekanec. Tady zřejmě přišli o bod. „Cítil jsem se stejně  jako minulé zápasy, jenom se mi povedlo dát dva góly," konstatoval útočník Montrealu, jenž byl zklamaný nejen z výsledku ale i ze hry.

„Nedaří se nám v obraně. To je momentálně naše největší slabina. Také hodně prohráváme souboje jeden na jednoho, a to dělá zápas," mínil.

Čtvrtou porážku v řadě Plekanec těžko skousával.  „V takové sestavě, v jaké hrajeme si nemůžeme takovouto sérii dovolit. To je prostě neomluvitelné. Chybí nám strašně moc bodů, které bychom měli mít," rozhodně prohlásil.

V nájezdech se Plekancovi podařilo  dvakrát skórovat. Vyšel ale také naprázdno.   „Možná druhého nájezdu bylo škoda. Brankář mi odjel a já dal jen tyčku. Kdyby se mi to povedlo, tak se možná rozhodlo. Brankáři mají v nájezdech velkou výhodu," řekl třicetiletý forward Rytířů.

Exkladenský gólman Slavie Kopřiva mínil, že si jeho tým zasloužil za třetí třetinu vyhrát. „Zvládli jsme ji výborně. Vytvořili jsme si hodně šancí a Kladno pustili pouze k jednomu brejku, který proměnilo," mínil s tím, že nejvíc ho pochopitelně zaměstnával první útok soupeře.

„Dobře hrál i Patera s Hlaváčem a ani ostatní řady nezaostávaly, i když neměly na ledě tolik prostoru," řekl Kopřiva.

Vladimír Růžička (Slavia): „V první třetině bylo Kladno trošku lepší, přestřílelo nás, ale i přesto jsme měli perfektní protiútoky, z kterých jsme mohli dát góly. Druhá třetina byla naše nejhorší v sezoně; připadalo mi, že hrajeme proti dvaceti Jágrům a ne proti jednomu. Jen jsme stáli a koukali. Bylo důležité, že jsme prohrávali jen o gól. Ve třetí třetině jsme hráli velice dobře, hodně jsme bruslili a soupeře jsme zatlačili. Penalty už jsou cirkus, to může být jakkoliv. My nájezdy nemáme v sezoně moc dobré."

Petr Tatíček (Kladno): „První třetinu jsme sehráli vyrovnaně, druhou jsme měli navrch a taky jsme se dostali do vedení. Z mého pohledu jsme potřebovali jít do vedení o dva góly, ale to se nestalo. Ve třetí třetině Slavia přidala a dostala nás pod tlak, vyrovnala, my jsme šli rychle zase do vedení, ale bohužel jsme ho neudrželi. Prodloužení a penalty jsou už trošku o štěstí."

HC Slavia Praha – Rytíři Kladno 4:3 po sam. nájezdech (1:1, 0:1, 2:1 – 0:0)

Branky a nahrávky: 3. Stránský (Žejdl), 42. Krenželok (Skokan, Kuboš), 54. Tomica (Sobotka, Kučný), rozhodující nájezd Krenželok –15. Plekanec (Jágr, Židlický), 27. Dragoun, 47. Plekanec (Jágr,Židlický). Rozhodčí: Jeřábek, Šír – J. Svoboda, Dřínovský. Vyloučení: 2:4. Využití: 0:1. Diváci: 14.175.

Slavia Praha: Kopřiva (na 1.- 3. nájezd Furch) – Kadlec, Kučný, Kuboš, Beňovič, Kolařík, Kempný – P. Jelínek, Sobotka, Tomica –Hertl, Alinč, Krenželok – Skokan, V. Růžička ml., Sklenář –Stránský, Žejdl, Poletín – navíc na nájezdy Kalla. Trenéři: V. Růžička st., Weissmann a Beránek.

Kladno: Chábera – Židlický, Černošek, Majeský, Mocek, L. Procházka, Piskáček, Doudera – Jágr, Plekanec, Tlustý – Bicek, Patera, Hlaváč – Kuchejda, Dragoun, Kuchler – Melka, Lukáč, Eberle. Trenéři: Vojta, Tatíček a Kopecký.