Trenér Lhoty Petr Cais měl od pátečního rána hlavu v pejru. Už v týdnu mu vypadl zraněný Holeček, volno dal Asníkovi (návštěva MS v hokeji), ale s čím nepočítal, to bylo vypadnutí obou stoperů Mantlíka (odešla mu záda při stavbě domu) a Jaroše.

„Nakonec jsme to vyřešili nasazením Mikolandy na stopera a Rychlého na kraj obrany a bylo to výborné rozhodnutí. Oba kluci zvládli své nové posty skvěle," chválil Cais.

Zápas se vyvíjel nečekaně jednoznačně ve prospěch hostů. Ti byli mnohem nebezpečnější, do půle však z velkých šancí proměnili jedinou, když rychlík Maroušek utekl a předložil míč ideálně Jungovi.

Svědomí naopak zpytoval Čičmanec, jehož dvě tutovky brankou neskončily.

Po obrátce přece jen Poříčí zabralo, dostalo se do tlaku, ale dvě jeho šance vyřešil bravurně brankář Kohout a dvacet minut před koncem Lhota soka dorazila.

Nejprve Mikolanda našel přesným centrem Havelku, technik si poradil s obránci a zavěsil na 0:2. Sedm minut po něm si zopakovalo duo Maroušek – Jung akci z první půle a bylo to 0:3. „Krásný víkend to bude, těším se. Poříčí sice drželo balon, ale my hráli účelně a na šance jsme vyhráli tak 8:2," pochvaloval si Petr Cais, zatímco domácí Pavel Šimáček byl rozmrzelý. Vždyť měl k dispozici kvalitu v čele s exligovými Haškem a Vlčkem.

„Na Lhotu prostě neumíme. Jsou důrazní a hrají jednoduše. My se utápěli v kombinacích na nerovném hřišti, kde nám míče odskakovaly," hlesl.

Poříčí n/S – Lhota 0:3 (0:1). Branky: 18. a 77. Jung, 70. Havelka.