Pokud by hokejové Kladno postoupilo zpět do extraligy, na což si dělá zálusk, tak by asi v Litoměřicích zaplakali. Nemají totiž takového soka, kterému by skoro nikdy nedovolili bodovat. V minulé sezoně byla bodová bilance z pohledu Kladna 3:9 a letos? …

…to samé v bleděmodrém.

A to se může s přehledem stát, že Kladno s Litoměřicemi změří síly v prvním kole play-off.

Rytíři nastoupili v sobotu se zásadní změnou v sestavě. Nehrál jejich nejproduktivnější muž a nejkreativnější hráč David Stach. Proč, na to vám v klubu teď nikdo neodpoví. Na zdraví hráčů je s blížícím se play-off uvaleno embargo. Což je koneckonců pochopitelné, zvlášť u Stacha.

Nehrál ani Račuk, jenž je aktuálně členem základní sestavy Chomutova, ale poprvé se zapojil obránce Mrázek, ten právě z Chomutova přichází na střídavý start.

V litoměřické Kalich areně bylo z pohledu hostů všechno špatně od samého začátku. Hned z první akce snadno dorážel Doležal na 1:0 a Rytíři byli ještě rádi, že rozhodčí v závěru třetiny neuznal další trefu domácích kvůli vysoké hokejce.

Na začátku druhého dějství se jim naopak naskytla šance na lepší výsledek, když byl faulován Rudovský, jenže trestné střílení, které jinak ovládá bravurně, tentokrát pokazil. Místo toho se trefili opět domácí Přeučilem a po chvilce i Koptou. Teprve za stavu 3:0 hosté přidali, ale trefil se jen Lukáč, pro něhož to byl druhý zásah v sezoně.

V posledním dějství se už skóre přes dlouhou závěrečnou power-play Kladna nikam nepohnulo a radost tak měli ex-kladenští borci Horna, Kalla i Toman stejně jako jejich spoluhráči.

V tabulce vede Kladno už jen o čtyři body před Budějovicemi, ve středu však doma přivítá Ústí nad Labem, jemuž jde také o každý bodík.

Stadion Litoměřice – Rytíři Kladno 3:1 (1:0, 2:1, 0:0). Branky a nahrávky: 1. Doležal (D. Bílek, Toman), 34. Přeučil (Kopta), 36. Kopta (Berger) – 38. Lukáč (Nash, Kindl). Rozhodčí: Bejček – Polák, Rampír. Vyloučení: 4:4, bez využití. Diváci: 1710.

Litoměřice: Pavelka – D. Bílek, Toman, Pavlas, Mikliš, Piegl, Šulc, Chmel – Kalla, Doležal, Švagrovský – Horna, Nedvídek, Beránek – Kopta, Berger, Přeučil – Krátoška, Valášek, Brandejský.

Kladno: Mensator – Nash, Kehar, Těrnavskij, Růžička, Gutwald, Ptáček, Mrázek – Machač, Skuhravý, Rudovský – Dvořáček, Kindl, V. Bílek – Redlich, Pitule, Lukáč – Šilhavý.

Už litoměřický Tomáš Horna ujíždí kladenskému Dvořáčkovi.

Tomáš Horna už v litoměřickém dresu ujíždí Davidu Dvořáčkovi. Foto: Deník/ Karel Pech