Město má v klubu Rytíři Kladno třicetiprocentní podíl a extraligový tým mužů dostával od města ročně osmimilionovou dotaci.
„Podle auditorů by se v Evropské unii takovým způsobem profesionálové podporovat neměli. Vedle toho ještě Kladno dotuje provoz stadionu a hokejovou mládež," vyjmenoval primátor Kladna Dan Jiránek.

Město peníze týmu nebude od 1. května prozatím vyplácet také proto, že v baráži sestoupil z extraligy, a tak neplní podmínku smlouvy uzavřené s městem. „Pokud bude chtít nynější prvoligový tým dotaci, tak se ke smlouvě bude muset udělat dodatek, nebo se připraví zcela nová. Rozhodovat o tom budou zastupitelé při červnovém jednání," uvedl Jiránek. Do června by také měl být hotový právní rozbor požadovaný auditory.

Nedávno zahájená oprava kladenského hokejového stadionu za více než dvacet milionů korun by měla být hotová do konce prázdnin.

Její součástí je výměna sedaček a zároveň zvýšení počtu míst k sezení. Tak, jak žádaly licenční podmínky vedení extraligy mužů, z níž ale mezitím hokejisté sestoupili.

Rekonstrukce měla začít už loni, ale výběrové řízení se prodloužilo, nestihla by se nová sezona a hlavně proti rozhodnutí podala námitku jedna z neúspěšných firem.

Stadion bude mít celkovou kapacitu 5184 diváků, z toho 1500 míst bude pro stojící fanoušky. Opraveny budou třeba také toalety a bufety, které jsou ve špatném stavu.

Kladenský stadion patří mezi nejstarší haly v republice. Byl otevřen v roce 1949 a vlastní ho město.