Před sobotním duelem (17.00) jsou ale v lepší výchozí pozici borci z Vysočiny, kteří okupují devátou příčku, jež dává jistotu vyřazovacích bojů. Buldoci na ně ztrácí z třinácté pozice čtyři body. Je jasné, že dnes budou spokojeni pouze s třemi body.

„Tam to bylo pěkné," Je to ale těžký soupeř. Poslední výsledky mají dobré a my se spíš trápíme. Uvidíme v sobotu," uvedl útočník Řisut Šimon Náprstek.

Diváci by mohli vidět dobrý zápas, poněvadž Buldoci doma válí. To venku je to jedna velká bída. „Nevíme čím to je. Mluvíme o tom s klukama, trenérem i vedením, avšak odpověď nedokážeme najít. Těžko říct, co s tím," řekl a připustil, že ve fázi, kdy se láme chleba, mužstvu možná schází starší kluci s extraligovými zkušenostmi jako Kraus či Vlček. Nebo také tahoun a srdcař Landa.

„Na začátku sezony jsme to ubruslili a teď, když potřebujeme každý bod, zkušenosti asi chybí. Jinak máme skoro samé kluky z juniorky. Pomáhají nám i kluci z Kladna a také ti jsou mladí, i když znát u nás jsou," řeklo křídlo prvního řisutského útoku.

Byť v utkáních dostává velký časový prostor, není Náprstek spokojený. Naposledy totiž skóroval v Bílině, a to je bratru už osm týdnů! „Jsem z toho špatný a myslím na to ve dne v noci," přiznal borec, který se byl podívat v pondělí na Kladně, kde hrály Budějovice.

Učaroval mu kanonýr Rytířů Bílek. „Takového střelce bychom do zápasů se Žďárem a Sokolovem potřebovali, to by bylo šest bodů," zasnil se dvaadvacetiletý hokejista.

Jaký recept má nejlepší střelec první ligy na střeleckou krizi? „Hlavně na to musí přestat myslet. Když se moc chce, tak to nejde. Doporučuji čistou hlavu a ono to přijde," vzkázal do řisutské kabiny Vítězslav Bílek.

Jak bylo zmíněno, doma jsou Buldoci silní. „Měli bychom porazit i Žďár, s kterým bojujeme o předkolo play-off. Doufám, že se nám to podaří, třeba budou mít porážku s námi v hlavách," řekl Náprstek s tím, že musí lépe proměňovat šance.

Vrcholem byl sobotní zápas v Havlíčkově Brodu, kde se ani jednou neprosadili. Však také pomalu nebylo z čeho. „To byl nejhorší zápas sezony," povzdechl si a dodal, že musí zlepšit i disciplínu, jinak cíl – vyřazovací boje, mužstvo nesplní.

Šimon bojuje na dvou frontách. S fotbalovou Černucí, kde bydlí, by rád postoupil do okresního přeboru. Nakročeno k tomu mají solidně.