Většinou se dávají lidé dohromady po úspěchu, v případě fanoušků byl stimulem pád z extraligy po neúspěšné baráži s Libercem. „Tehdy jsme měli pocit, že je potřeba pro kladenský hokej něco konkrétního udělat," uvedl jeden ze tří zakládajících členů Jaroslav Zelenka. Dalšími byli Jiří Říha a Martin Kott. 

Podle Zelenky byl nejhezčí okamžik, když se Kladno vracelo mezi elitu. Právě kvůli tomu fanklub vznikl. Dnes má 125 registrovaných členů .

„Jsou ale i další, kteří nemají potřebu se organizovat," připustil Zelenka, že ne celé osazenstvo kotle je členem klubu, jemuž přišli gratulovat i zástupci hokejové kabiny současných Rytířů.

Vedle hráčů to byl kormidelník extraligového týmu Zdeněk Vojta. „Z jeho rukou jsme dostali dort a dres se symbolickou desítkou," prozradil jeden z fanoušků Tomáš Kučera.

Vedení kladenského hokejového klubu zastupoval výkonný ředitel Václav Bartoš, jenž tlumočil gratulaci majitele Rytířů Jaromíra Jágra, který v době slávy polykal tréninkové dávky. Z dovolené poslal gratulaci  kapitán extraligového mužstva Pavel Patera. Na kus řeči přišel  i sportovní sekretář Martin Vejvoda a marketingový asistent Marcel Kučera.

Hezkou vzpomínkou byla projekce památné baráže mezi Kladnem a Havířovem, po níž se Středočeši vrátili mezi elitu. Komentovali ji jedni z tehdejších hrdinů, dnes šéf kladenské mládeže Josefa Zajíc a Michal Havel. Jak řekl prvně jmenovaný, je sice hokej zaměstnáním, v první řadě se však hraje pro diváky.

Fanklub vyhlásil i vítěze celoroční tipovačky a nejpilnější výjezdníky na venkovní extraligová utkání.  Nejlepším tipérem na výsledky Kladna byl jeden z nastupující fanouškovské generace mladíku Hofi, jenž za svůj talent obdržel permanentku na novou sezonu.

Druhý primát patří Chozemu, který nevynechal jediný zápas venku a měl tak o dva výjezdy více než zmíněný sekretář Rytířů Martin Vejvoda!

Setkání příznivců hokejového Kladna se vydařilo a je na místě ocenit, jejich oddanost. Málokteří fanoušci jiných klubů si prošli tak těžkými sezonami, jako Kladenští. Zelenka přiznal, že s nástupem neúspěchů opadal i elán fanoušků. O to větší uznání zaslouží ti, kteří se nenechali zlomit. Právě oni si nejvíc cení současnosti kladenského klubu, jež příchodem nového majitele Jaromíra Jágra dostal nový vítr.

Loňské jaro a léto, kdy se nevědělo, jak a zda bude hokejový klub v Kladně fungovat, byly podle Zelenky  i pro příznivce složitým obdobím. „Teď už se dá věřit v lepší budoucnost,"  uvedl.

Fanklubu Poldi lze jen přát, aby se dočkal časů, které prožívali jejich předchůdci při oslavách šesti titulů. Aby mohl být pyšný na současnost, nejen na desítky odchovanců Kladna prožívajících atmosféru elitních světových soutěží.