Rytíři se poučili z předchozích utkání a v defenzivě hráli maximálně pozorně. Svého soka za celé úvodní dějství nepustili do stoprocentní příležitosti a sami si dvě vypracovali. Ocitli se v nich Rudovský a Hlaváč. Asistent trenéra Jiří Kopecký přesto nebyl s týmem spokojený. „Třetinu jsme prospali. Čekali jsme, že si vytvoříme větší tlak," přiznal s tím, že soupeř hrál organizovaně.

Skóre se měnilo až v 25. minutě, kdy ostrostřelec posledních dnů Rudovský procpal po Růžičkově střele kotouč za Moučkova záda. Byl to už jeho jedenáctý gól.

Následnou zvýšenou aktivitu hostů Kladno bez úhony přečkalo a druhou brankou soupeře na chvíli zmrazilo. Redlich vyslal do brejku Dragouna, jenž, ač tísněný a zřejmě i faulovaný, upravil na 2:0. Zklidnění domácí pak bavili diváky, potřetí ale skórovat nedokázali.

V úvodu posledního dějství přidala Kadaň plyn, doplatila ale na třetí vyloučení v utkání, jež nahozením puku od modré potrestal Hlaváč.

Hosté ale záhy Račukem sebrali novicovi v bráně Lukášovi šanci na první nulu v kladenském dresu. Když pak nevyužili svoji druhou početní výhodu, byli rádi, že se střele Dragouna postavila do cesty tyčka. „Štastný gól Hlaváče nás zklidnil a pak jsme to ubojovali. Budeme tady hrát obden a asi to nebude pokaždé velehokej," řekl Kopecký.

Trenér hostů Jaroslav Beck viděl tvrdé utkání plné důrazných soubojů a místy také kvalitu. „Domácí vydrželi v tempu celých šedesát minut. Ve druhé třetině jsme měli špatnou desetiminutovku a hráči si musí uvědomit, že hokej v podání dnešního Kladna je tvrdá práce a jakákoli nedůslednost znamená ztrátu bodů."

Útočník vítězů Tomáš Redlich mínil: S takovými soupeři, kteří jsou mladí a bruslí, to budou těžší zápasy než s lepšími týmy," uvedl autor jedné asitence, sedmé v sezoně. Na svůj první gól stále čeká.

"Snad už příště to tam padne," přál si a ocenil, že měli jen dva vyloučené a obě přesilovky ubránili, narozdíl od prvního zápasu v Kadani. "V poslední době se nám daří je ubránit," pochvaloval si Redlich, jenž je jedním z těch, kdo na oslabení pravidelně chodí.

Rytíři Kladno - Sportovní klub Kadaň 3:1 (0:0, 2:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 24. Rudovský (Růžička), 29. Dragoun (Redlich, Švaňhal), 46. Hlaváč (Růžička) – 49. Račuk. Rozhodčí: Würtherle – Jílek, Šperl. Vyloučení: 3:5. Využití: 1:0. Střely na branku: 32:19. Diváci: 1921.

Rytíři Kladno: Lukáš – Kolářík, Látal, Lukáč, Růžička, Kužel, Jaroměřský – Strnad, Hořava, Eberle – Horna, Stach, Dalecký – Rudovský, Pitule, Hlaváč – Švaňhal, Dragoun, Redlich. Trenéři: Čelanský, Kopecký.

Sportovní klub Kadaň: Mouček – Stehlík, Opalek, Pavlas, Bartejs, Szathmáry, Trefný, Mazanec – Jíra, Hejcman, Ton – Kadlec, Chlouba, Kůs – J. Novák, Račuk, L. Novák – Hammerbauer, Berlev, Hlava. Trenéři: Beck, Kaše.