"Všechno šlo dobře. U hráčů je následná pauza dva až tři týdny, ale on je brankář, takže těžko říct, jak dlouho bude chybět. Mohou být dva týdny, mohou být čtyři," řekl trenér Paul Maurice.

Pavelec počítá spíše s tím, že v této sezoně už chytat nebude. "Už to vypadalo, že se vrátím a najednou přišla operace. Nemůžu říct, že sezona končí, ale pro brankáře je ta doba rekonvalescence delší než pro hráče. U hráčů je to dva až čtyři týdny, u brankáře o něco delší," uvedl kladenský odchovanec pro tn.cz. Základní část NHL končí za měsíc.

Pro Pavelce je to další špatná zpráva v sezoně, která pro něj rozhodně není ideální. Na začátku ročníku jej Jets poslali na farmu a rozhodli se vsadit na dvojici Connor Hellebuyck, Michael Hutchinson. V polovině ledna však českého gólmana, kterému po sezoně s klubem skončí smlouva, povolali zpět. V následných osmi zápasech pomohl Pavelec týmu ke čtyřem výhrám a v duelu proti Minnesotě se zranil.

Pokud se nestihne uzdravit do konce sezony, je možné, že zápas proti Minnesotě byl jeho posledním ve Winnipegu, kde byl od roku 2011 jedničkou. "Počkal bych na to, až to bude definitivní, a pak vám odpovím," řekl Maurice na dotaz, zda se Pavelec po sezoně stane volným hráčem a klub opustí.
Účastník zářijového Světového poháru má ale jasno. "Nemyslím, že bych zde pokračoval. Jsem zde šest let a asi tu už dál nebudu," řekl Pavelec.

V NHL by rád pokračoval, ale je mu jasné, že to bude složité. "Asi rozhodne i to, jak bude vypadat koleno. Pokud budu pokračovat, je jasné, že priorita je NHL. Už jsem to i někde říkal, pokud bych chtěl končit kariéru, tak v NHL," uvedl.