„Beru to, jak to je. Samozřejmě mě to mrzí, protože v Kladně je dobrá parta, já se začal cítit i hokejově dobře a věřil jsem, že společně uděláme nějaký úspěch. Nicméně život jde dál a netočí se jen kolem hokeje," řekl Václav Pletka Deníku chvíli poté, co ještě v pátek normálně trénoval a vypadalo to, že mu zkouška bude prodloužena.

Nakonec se tak nestalo a v sobotu v Benátkách už v kladenské sestavě budete scházet. Nepomohl ani ten první gól, kterého jste se dočkal v Budějovicích…

Čekal jsem, že to bude o malinko lepší. Dostával jsem se do toho pozvolna, protože jsem půl roku nehrál. Postupně jsem se zápas od zápasu cítil lépe, dal jsem i gól, ale nestačilo to. Nedomluvili jsme, ale opakuji, beru to, jak to je.

Vnitřně jste cítil že to klapne, nebo ne?

Já cítil, že mančaftu mohu něco dát. Ale říkám, měsíc byl pro mě krátký. Nicméně beru to jako dobrou zkušenost. Poznal jsem nové fajn lidi, super trenéry i kluky v kabině. Byl to výborný měsíc.

Končit ale definitivně asi nemíníte, že?

Když už jsem odtrénoval celou letní přípravu, tak bych asi pokračovat někde chtěl. Nicméně si dám nějaký den na rozmyšlenou a uvidím, jestli přijdou nějaké nabídky.

Třinec má problémy a tam jste v mládí zanechal výraznou stopu, prakticky jste se odsud odrazil i do NHL.

(úsměv) Stát se může leccos. Také mohu skončit úplně, přece jen mi bude 37 roků a hokej už asi dlouho hrát nebudu. Vyrostl jsem z toho, že hokej je všechno. Jak člověk stárne, dívá se na vše jinak a v hlavě se už připravuje na to, že konec jednou přijde. Nedá se to hrát do pětačtyřiceti, i když výjimky existují (opět úsměv). Ale takoví hráči jsou jeden dva na světě.

Kabinou Rytířů při vašem odchodu zněla i zpráva o skonu bývalého manažera Pardubic a reprezentace Zbyňka Kusého. Znal jste ho?

Znal, byl u repretační dvacítky v době, kdy jsem tam hrával já. Jestli to bylo selhání srdce, tak se na něm mohly projevit stresy, které okolo sportu teď měl. Vím to jen z novin, ale soudil se prý se Slavií, asi to nebylo nic moc. Samozřejmě je to smutná zpráva, vždyť jako manažer v Pardubicích slavil obrovské úspěchy a škoda takového člověka.