„Žijeme," radoval se po výhře 6:2 nad Chomutovem Kaberle, který ve 13. minutě otevřel skóre. „Věděli jsme, že zápas je pro nás nesmírně důležitý. To jsou teď prakticky všechna utkání až do konce baráže," podotkl.

Kaberle kvitoval, že Mladá Boleslav porazila v tabulce druhou Olomouc. „V neděli je to opět v našich rukách. Když na Hané zvítězíme za tři body, tak je to stále otevřené do dalších utkání," řekl mistr světa z roku 2005 a vítěz Stanleyova poháru z roku 2011.

Rytířům k úspěchu nad Piráty hodně pomohl i jeho gól. „Byl důležitý pro celý tým. V předchozích sedmi zápasech jsme jen jednou vedli. Dnes nám parádně vyšla první třetina, kdy jsme dali tři góly, a od toho jsme se odrazili," kvitoval vydařenou první dvacetiminutovku.

I přes dnešní výhru ale není situace Kladna příliš optimistická. K udržení extraligy potřebuje vyhrát i všechny další duely. „Bereme to zápas od zápasu. Víme, že následující čtyři musíme vyhrát v normální hrací době. Já už teď myslím na Olomouc. Tam to musíme zvládnout a pak se můžeme dívat na další nejbližší utkání," dodal šestatřicetiletý obránce.