Oba předešlé duely viděla  pražská 02 aréna a pokaždé se šťastně staly kořistí slávistů (2:3, 3:4 sn).  Zápasy vidělo 29 750 diváků! 

Kladenští  naposledy překvapili na lede druhého Zlína, kde v okleštěné sestavě vyhráli 5:2. Jelikož se od té doby na marodce mnoho nezměnilo, nastoupí v podobné sestavě i proti Pražanům.

Do hry se vrací centr Lukáč, na druhou stranu ale bude chybět Hlaváč, jenž za mořem řeší rodinné záležitosti. Scházet bude také obránce Procházka, jenž kvůli tříslům nedohrál utkání ve Zlínu.

V brance by se mohl stejně jako na Valašsku objevit Cikánek, poněvadž i Cháberu souží zdravotní problémy a je otázka, zda bude připravený alespoň jako dvojka.

Mezi marody ještě zůstávají Kameš, Valský, Dragoun  a Plekanec, jenž sice s týmem bruslí, místo nácviku herních situací však posiluje.

Nebude ani nová akvizice, odchovanec  Miloslav Hořava. „Dnes jsme se dozvěděli, že s ním ještě deset dní nemůžeme počítat, poněvadž má zraněné rameno,"  uvedl ve čtvrtek asistent trenéra Jiří Kopecký na adresu útočníka, jemuž skončila smlouva v Brně a v Kladně bude hrát minimálně do konce příští sezony.

Kladno má do konce základní části ještě sedmnáct utkání a pro přímý postup do čtvrtfinále play-off si nesmí dovolit ztrácet doma, souboj s výtečnou Slavií však nebude žádnou procházkou růžovým sadem.

Navíc to bude duel o šest bodů, poněvadž Pražané jsou dalšími žhavými kandidáty na první šestku.

„Bude to těžký zápas. Slavie má formu, výborně brání a je dravá dopředu. Extraliga je ale hodně vyrovnaná, takže není lehkých soupeřů. Náš zápas ve Zlíně ukázal, že záleží, jak se mužstvo k utkání postaví," řekl Kopecký a prozradil, že také v pátek počítají s mladým obráncem Drtilem, jenž si ve Zlínu odbyl extraligovou premiéru, byť nastupoval pouze v přesilovkách s Jágrem, Tlustým a Hlaváčem.

Utkání Kladno – Slavia začíná v ČEZ stadionu v 17.30 hodin.