Ve své trenérské premiéře dovedli tým do osmifinále play off druhé ligy, ve kterém potrápili favorizovaný Havlíčkův Brod, jemuž nakonec jen o fous unikl postup do druhé nejvyšší soutěže. Buldoci měli první trénink v pondělí a sešli se ve čtyřech pětkách, přičemž v týmu došlo k výrazným změnám.

Z loňského kádru odešlo devět hráčů. Skončili obránci Kulich, Bunda a k trenérově velké lítosti i Sedláček, dále pak útočníci Hegenbart, Borovanský, Sladký, Havlůj, Brém a Slavíček.

Na druhou stranu se vrací zkušený obránce Kužel, který to umí také v útoku a v brance (za Kladno dal coby forvard v extralize dva góly a za Beroun si zachytal), z Kladna se s mužstvem připravují brankář Švihálek, Havelka a Slánský. Z dalších hráčů mimo jiných také Hampl ze Slaného.

První přípravný duel odehrají Buldoci ve čtvrtek doma, kde v šest večer přivítají Děčín, na jehož ledě také zahájí 13. září mistrovské boje. Ve skupině Západ jsou novými týmy Letňany a Dvůr Králové, jenž bude nejvzdálenějším soupeřem (181 km). 

S nadsázkou se může Procházka na slánský zimní stadion rovnou odstěhovat, poněvadž se stal zároveň šéftrenérem mládeže místního HK Lev. Stalo se tak v rámci projektu hokejového svazu Trenér ČSLH do menších klubů.

"Pro mne je dobré, že budu mít praxi s dětmi a zároveň s dospělým hokejem. Moc se na to těším," pochvaloval si olympijský vítěz z Nagana a dodal, že jeho trenérské pozice se nebudou krýt.

Kromě staršího dorostu má slánský hokej pokryté všechny věkové kategorie.