Máte za sebou další utkání plné útočné „divočiny“. Kde lze hledat příčinu?

Frýdek na nás šel útočně. Oběma týmům tam padlo všechno. Vzhledem k tomu, že jsme tu hráli na tři lajny, tak můžeme být za dva body rádi. Myslím, že jsme předvedli dobrý výkon.

Nebylo složité odehrát utkání jen s devíti útočníky?

To není úplně jednoduché. Na jednu stranu to většině hráčů asi prospělo. Když má hráč větší ice time, pak si i víc věří. Víc si taky zahraje na puku. Na druhou stranu přeci jen pro Frýdek byly čtyři pětky výhodou. I proto jsme si říkali, že se zápas pokusíme zvládnout ve třetí třetině, ale to bohužel nevyšlo. Zato se nám to povedlo hned na začátku prodloužení. Čím dříve, tím lépe.

Na vašem prvním gólu se asi podílel hodně Kubík, že?

To byla super práce od Addyho. Pomohl jsem mu, když jsem puk protečoval, zblokoval hráče a on to se dvěma hráči na zádech dobruslil. To prohození před bránu bylo výborné a mně už stačilo jen se opřít do puku a prostřelit gólmana.

Byl jste na ledě i při rozhodujícím gólu. Jak to z vašeho pohledu vypadalo?

Vampi to dobře prokličkoval. Měl to sice přes beka, ale dobře vystřelil. Zdálo se mi, že tam byla nějaká teč a puk šel nahoru. Podobné střely tedy byly už ve třetí třetině. Už tam jsme mohli skórovat a domácí brankář se opravdu vytáhl. Naštěstí se zadařilo alespoň v prodloužení.

V posledních zápasech pravidelně bodujete. Změnil jste něco?

Ani nevím. Prostě mi to tam začalo padat. Tak se to snažím hlavně udržet.

Předpokládám, že s góly roste i sebevědomí, že?

Snad jen to zdravé. Ale to by museli posoudit hlavně kluci (směje se).

Řešili jste před zápasem i pozici Frýdku, který není v optimální formě?

Jdeme do každého zápasu naplno a vůbec nekoukáme na tabulku. Musíme hrát stejně s prvním i posledním.

Během zápasu byli hodně slyšet i kladenští fanoušci. Vnímali jste je?

Když jsme přišli na rozbruslení, hned začali fandit. To jsme všichni koukali. Obdivuju je, že přijeli takovou dálku. Bylo to super a můžeme jim jen poděkovat.

Jan Šejhl