Josef Poláček pracuje na kladenském stadionu už neskutečných 40 let, pamatuje tedy i slavné časy zdejšího hokeje. Posledních třináct roků je pak ředitelem jednoho z nejrozsáhlejších kladenských objektů. Vystřídal ve funkci svého přítele, Zdeňka "Baču" Hraběte.

Na zimáku začínal jako strojník, později byl ledařem, mistrem směny. Na led je velkým odborníkem, za kterým si jezdí pro radu často i ledaři z jiných zimních stadionů po celé republice.

Na zimáku pracuje společně se svou manželkou Hanou – šéfovou administrativy klubu, jedna ze dvou  jejich dcer žije s trenérem brankářů Radkem Jirátkem, starším bratrem talentovaného Davida Bundy. S Hanou Poláčkovou se však na stadionu neseznámil, znali se už dříve. A společně je těší už také dva vnuci. 

Hokejová je téměř celá rodina, ale určitě to není tak, že by Josef Poláček neměl jiné zájmy. "Zájmy má, nicméně si myslím, že tím hlavním je (bohužel) práce," usmála se Hana Poláčková. 

S hokejem ještě souvisí jeho vášeň pro fotografii, fotí totiž také některé zápasy Rytířů a jeho snímky patří kvalitou mezi ty absolutně nejlepší.

Fotí ale i další věci, třeba přírodu. Je totiž vášnivým rybářem a nejen ze své milované Lužnice, kde má chatu, vytáhl parádní úlovky.

Josefu Poláčkovi celá redakce Kladenského deníku přeje hodně štěstí a zdraví do dalších let. 

Josef Poláček

Josef Poláček s jedním se svých úlovků.