Přesilovky měly sérii rozhodovat. Zkraje to tak nevypadalo, ale v úterý už oba týmy skórovaly a v pátek pouze ústecká parta. Roubíkova kumpanie si v převaze našla tři cesty ke gólu, přičemž rozhodující trefu obstaral její obávaný šéf ve 49. minutě. To putovali na trestnou lavici krátce po sobě kladenští Redlich a Těrnavskij (za špatné vyhození puku) a Severočeši minutu a brzy výhodu zužitkovali.

Bylo to jejich třetí vedení v utkání a to už udrželi. V první třetině se střelci pouze zaměřovali a přes velkou aktivitu na obou stranách brankáři Soukup s Mensatorem drželi čistá konta. Ve druhé se prosadil už počtvrté v sérii domácí Tůma, jenže pak trefil Kuchler jen tyčku a místo 2:0 bylo brzy 1:1 po zásahu Kindla.

Denis Kindl se v play-off rozstřílel a skóroval ještě jednou. Avšak v závěru třetiny pouze bleskově po patnácti vteřinách odpověděl na gól Pohla.

Ve třetím dějství sice Rytíři začali aktivně, ale pak přišla dvě zmíněná vyloučení a domácí trestali. Pak už se bránili zuby nehty, Kladenským ujížděly po některých sporných výrocích rozhodčích nervy (Růžička dostal desítku) a vyrovnat se jim přes závěrečný nápor nepovedlo. 

Na zbytečnou podrážděnost a také haldu faulů si postěžoval i jediný kladenský střelec z posledních dvou zápasů, Denis Kindl.  "Série je ještě dlouhá, ale pár věcí se musí okamžitě změnit. Máme moc vyloučených a pokud nezlepšíme disciplínu, tak může být rychle konec," nebral si Kindl servítky v rozhovoru pro klubový web a poděkoval aspoň fanouškům Rytířů.  "Protože jsou s náma. My jim to chceme v sobotu vrátit a dát jim výhru," dodal.

Výkon rozhodcovské dvojky Zubzanda - Pražák se nelíbil pouze kladenským hráčů (o fanoušcích ani nemluvě), ale ani trenéru Jindřichovi Lidickému. "Věděli jsme, že domácí mají výborné přesilovky. Rozhodčí to věděli také a podle toho se zachovali. Měli jsme příliš mnoho vyloučených a Slovan dokázal tři přesilovky využít. Pokaždé, když jsme se dostali do tlaku, šli jsme okamžitě ven," nekritizoval přímo, ale z jeho slov je cítit, že se Rytířům nedýchalo v Ústí právě lehce. 

V sobotu od 17 hodin čeká Rytíře těžká šichta, protože pokud nevyhrají, ve zbytku série už si zaváhání nemohou dovolit.

Slovan Ústí nad Labem – Rytíři Kladno 3:2 (0:0, 2:2, 1:0). Branky a nahrávky: 21. Tůma (Roubík, Kloz), 39. Pohl (Roubík, Kloz), 49. Roubík (Kloz, Tůma) – 26. Kindl (Bílek, Stach), 39. Kindl (Stach, V. Bílek). Rozhodčí: Zubzanda, Pražák – Gerát, Malý. Vyloučení: 6:9, navíc Růžička (KLA) 10 minut OT. Využití: 3:0. Diváci: 3763. Stav série: 2:1.

Ústí nad Labem: Soukup – Bernad, Pohl, Vl. Brož, M. Vágner, Hes, Smetana, Skočovský, Holomek – D. Tůma, Roubík, J. Kloz – Tenkrát, Kuchler, D. Merta – Křivohlávek, Melka, Navarra – Gengel.

Kladno: Mensator – Kehar, Nash, Repe, David Růžička, Ptáček, Těrnavskij, Zajíc – Rudovský, Skuhravý, Machač – V. Bílek, Stach, Kindl – Dvořáček, Pitule, M. Procházka – Strnad, Lukáč, Redich.