Ten po duelu v Prostějově prohlásil, že tým předvedl „strašně nezodpovědný výkon a směrem dozadu hrál obrovsky lehkovážně". „Jestli došlo k podcenění soupeře, to nevím, je potřeba se zeptat hráčů," hromoval trenér Rytířů.

Ty v sobotu čeká další výjezd za hranice města, do Litoměřic. Tam se fantasticky chytila sehraná ex-kladenská dvojka Jaroslav Kalla – Vítězslav Bílek. Naposledy sice Litoměřice prohrály v Šumperku 3:7, ale způsob, jakým stáhly z 0:4 na 3:4 (hlavně díky pěkným kladenským kombinacím) a teprve pak se nechaly zlomit, byl hodně zajímavý.

O kvalitách Litoměřic ví svoje také kladenský útočník Jan Rudovský. Hráč, který sice brzy nastartoval extraligovou kariéru, ale pak ho Kladno vyhostilo do nižších soutěží a poslední štací před návratem do rytířského Kladna byly právě Litoměřice.

Kdo jiný by tak měl pozvat na duel s jedním z nejbližších soků (začne v sobotu v 17 hodin), než právě sedmadvacetiletý útočník Jan Rudovský.

Honzo, v Litoměřicích jste hrál, co spoluhráčům povíte, před čím je budete varovat?

Hrál jsem tam sezonu a něco klukům určitě řeknu. Panuje tam docela bouřlivá atmosféra a výborně jim hrají kluci z Kladna, Víťa Bílek s Kaličem (Jaroslav Kalla má už devět kanadských bodů a Bílek šest).

Zdá se, že tým Litoměřic je silnější než v minulých sezonách. Má už deset bodů, dává dost gólů…

S tím úplně nesouhlasím. Loni tam výborně hráli Jarda Hašek s Novákem, v týmu byl Martin Chabada nebo třicetigólový střelec Čermák. Takže si nejsem jistý, jestli jsou silnější.

Jaké máte na Litoměřice vzpomínky vy?

Jenom dobré. Pomohli mi tam dostat se ze dna, takže jiné být nemohou.

Máte za sebou špatný týden se dvěma prohrami a někteří fanoušci se zlobí. Už by to asi chtělo výhru, ne?

To je pravda. Zejména ten poslední zápas v Prostějově se nám nepovedl hlavně z hlediska obrany a nějaké taktiky. Vyhořeli jsme a musíme se hodně, hodně zlepšit.

Další odpovědi Jana Rudovského najdete ve videu v galerii. 


Bílek: S Kaličem o sobě na ledě víme

Rytíře čeká na ledě Litoměřic setkání s dvěma odchovanci – Jaroslavem Kallou a Vítězslavem Bílkem. Oba zatím prožívají dobrou sezonu. Po šesti kolech patří mez tři nejproduktivnější hráče mužstva.

Vítězslav Bílek // Rytíři Kladno – HC Škoda Plzeň 0:1, ELH 2013/14, hráno 6.2. 2014

Klubu od Ohře se jejich angažmá a spolupráce evidentně vyplácí. „Dlouhá léta jsme spolu na Kladně hráli a je škoda, že nás trenér Zdeněk Vojta nedal ani jednou k sobě. Na ledě o sobě víme a je dobře, že to funguje i tady," pochvaloval si Bílek (31) před utkáním, jež pro něj může být velkou výzvou, protože Kladno v létě o jeho služby nestálo.

„Rozhodli, že se s několika hráči rozloučí. Byla to jejich volba a já ji respektuji. Jsem rád za šanci v Litoměřicích a za skutečnost, že hraji v jednom útoku s Jardou," řekl.

Zápas s Kladnem prý nebere jako něco mimořádného, byť spoustu jeho kluků zná a určitě nějaký hec proběhne, připouští však, že pro spoluhráče může být zápas malým svátkem.

„Určitě to cítím a říkám jim, že budeme muset udělat maximum. Vidím, že to sami chtějí," tvrdí Bílek, jenž se těší na setkání s Petrem Tenkrátem. „Jsme kamarádi a potkat ho na ledě bude příjemné. Je to Pan hokejista," chválí kapitána Rytířů.

Bílek přiznal, že je překvapený faktem, že brankářskou jedničkou Rytířů je momentálně mladý Daniel Vladař. „Když na to má a chytá dobře, tak proč ne. My si v sobotu prověříme, jak na tom doopravdy je," usmívá se hokejista, jenž loni přišel do Kladna z kazašského Bejbarisu Atyrau. Vladař však chytat nebude, nahradí ho Chábera.

V Litoměřicích chodí na hokej tisíc lidí a umí vytvořit pěknou atmosféru.