Série začne na ledě Rytířů v pondělí a úterý (29.2. a 1.3. od 18:00), hraje se na čtyři vítězná utkání.

V soutěži měli Rytířů s Ústím problémy. První dva duely ještě zvládli, byť s obtížemi, další dva už prohráli. Jeden dokonce po totálním blackoutu, kdy ztratili vedení 4:0.

Série bude o to poutavější, že na severu Čech letos působí velká enkláva kladenských odchovanců. Ředitelem Vladimírem Evanem (pomáhal jako asistent kouče vrátit Kladno do extraligy v roce 2003) a koučem Miroslavem Machem počínaje a celkem pěti odchovanci v poli konče.

Pifku na Rytíře bude mít někdejší reprezentant Petr Tenkrát, ještě loni kapitán Kladna, které však po nepovedeném play-off o jeho služby ztratilo zájem. Dalšími jsou Antonín Melka, Jiří Kuchler, Ladislav Gengel a také Martin Čurda, jehož Středočeši poslali do Ústí na hostování. Za Kladno hrál loni také bek Chalupa a v létě to zde zkoušel střelec Jan Kloz, jehož ale vedení nakonec do týmu k jeho zklamání nevzalo. I ten si určitě do Kladna brousí svou hůl naostro.

Ústí bude mít docela znatelnou výhodu v rozehranosti, nemělo totiž skoro žádnou pauzu, a přesto si stihne na Kladeňáky za čtyři dny odpočinout.

Kdo bude v sérii úspěšnější? Zapojte se do našeho hlasování!