Medvědi v první třetině nepřipomínali tým, který si z úterního utkání v Boleslavi odvezl čistou sedmičku. Naopak jejich brankář Šimboch měl minimálně stejně práce jako jeho protějšek Cikánek. Bylo to i díky třem přesilovkám hostů.

Trenér Zdeněk Vojta nemohl být s výkonem týmu v úvodním dějství spokojený. "Musíme být mužtvo bojovníků a hrát každé utkání na sto procent. Dnes jsme do něj vstoupili na šedesát možná sedmdesát. Na naší hře to bylo vidět," prohlásil.

Ve druhém dějství Rytíři zpozorněli v obraně a směrem dopředu zvýšili aktivitu. Výsledkem byla trvalá převaha a také dvě branky. Skóre otevřel v přesilovce po Daleckého příhře zpoza brány Kuchler. Druhou asitenci měl Lotyš Bajaruns, jenž se jeví dobře a má šanci na Kladně zůstat.

"Po utkání budeme sedět a jednat. Nezahrál špatně. Samozřejmě, že jeho výkon jako cizince by měl být ještě lepší. Myslím že určitý potenciál v něm je. Do pátku je u nás na zkoušce a do té doby se musíme rozhodnout," řekl Vojta.

Druhý zásah do sítě hostů přidal Rudovský, který propálil chumel hráčů.

Nápor Kladna ve třetí části na chvíli otupila krásná rána Tverďáka od modré, jenž v přesilovce s pomocí levé tyčky pokazil Cikánkovi nulu, pak si v krátkém sledu zahráli tři přesilovky domácí, přičemž tu poslední využil M. Hořava, který určil konečný stav.

Medvědi ho nezměnili ani v power-play.

Kladno – Beroun 3:1

Branky: 24. Kuchler (Dalecký, Eberle), 34. Rudovský (Doudera, Bajaruns), 52. M. Hořava (Patera, Růžička) - 44. Tverďák (Kužel, Divíšek). Vyloučení: 6:8, využití 2:1. Diváci: 400. Třetiny: 0:0, 2:0, 1:1.

Kladno: Cikánek – Poživil, Růžička, Procházka, Doudera, Jankovič, Majeský, Gutwald, Kolařík – Tenkrát, Patera, M. Hořava – Bajaruns, Dragoun, Rudovský – Eberle, Kuchler, Dalecký – Havlíček, Machač, Stach.