Oslabené Kladno bez Lenďáka, Machače, ale s uzdraveným Pekrem zlepšilo po vyrovnané první části v úvodu druhého dějství svoje kombinace a šlo do vedení. Prosadil se stejně jako s Budějovicemi Strnad, jenže vedení dlouho Rytířům nevydrželo. Jestřábi překonali Cikánka rovnou dvakrát, když se v přesilovce trefil mazák Divíšek a v závěru třetiny ještě bombou Holík. Obě branky padly v přesilovkách (druhá v pět na tři) a Prostějov jasně ukázal, v čem současné Kladno vysoko předčí.

Hosté aspoň vyrovnali v úvodu třetí třetiny, když se konečně prosadila i druhá švédská posila Svedlund. Redlich pak mohl i rozhodnout, ale nájezd na brankáře se mu jako s Budějovicemi nepovedl.

Místo toho se prodlužovalo, kladenský Lorraine opět fauloval a jeho tým pykal po ráně Havlíka. „Dělali jsme nesmyslné fauly, hlavně hokejkou,“ zlobil se trenér Rytířů Miloslav Hořava a svůj tým podrobil ostré kritice. „Zřejmě jsme si mysleli, že když jsme porazili Budějovice, tak to půjde samo. Ono to ale samo nepůjde. Já jsem rád, že nás domácí za tohle potrestali,“ konstatoval ostře Hořava a pochválil domácí tým. „Podali bojovný výkon, hráli velice dobře a zasloužili si vyhrát po šedesáti minutách. My sice přijeli vyhrát, ale podali jsme matný výkon. Nechci tím ale shazovat výkon domácích,“ dodal Miloslav Hořava.

Jeho tým tímto zápasem zakončil úvodní čtvrtinu WSM ligy (na druhé místě, chybí mu dohrávka s Havířovem) a hned v pondělí jede do Kadaně. Ve středu hostí Frýdek Místek. 

Jestřábi Prostějov – Rytíři Kladno 3:2 pp (0:0, 2:1, 0:1 – 1:0). Branky a nahrávky: 31. Divíšek (Rudovský), 40. Holík (Havlík, Divíšek), 64. Havlík (Nouza) – 28. Strnad (Přikryl, Pekr), 41. Svedlund. Rozhodčí: Dědek, Obadal – Lučan, Bubela. Vyloučení: 4:7. Využití: 3:0. Střely na branku: 30:28. Diváci: 1712.

Prostějov: Neužil– Havlík, Kolář, Horyna, Holík, Žovinec, Mikliš – Luňák, Venkrbec, Nouza – Rudovský, Divíšek, Fiala – Voženílek, Zabloudil, Švec – Švarc, Hozák.

Rytíři: Cikánek - Štindl, Kehar, Hořava, Matula, Veber, Štich - Pekr, Přikryl, Strnad - Tůma, Svedlund, Kloz - Kružík, Kaut, Redlich - Lorraine, Zikmund, Bláha.

Jan Šejhl, Rudolf Muzika