V domácí kleci stál brankář reprezentační osmnáctky Daniel Vladař, svatyni hostů hájil Lukáš Cikánek, jenž se pokouší prosadit do celku EBEL ligy. Spokojenější byl mladík, jeho tým díky výborné druhé třetině zvítězil 3:1.

V premiérovém utkání mezi dospělými potvrdil Vladař velký potenciál, který v něm třímá. Od čistého konta ho dělily necelé tři minuty. Pokazil mu ho Tomas.

„Je to škoda, důležitější ale je vítězství. Hráli jsme parádně. Jen ve třetí třetině jsme byli pod tlakem. Mysleli jsme hlavně na defenzivu a abychom neudělali chyby. Hráli jsme výborně zezadu, ale rozhodně to není tak, že jsme si řekli, že budeme hrát beton. Myslím, že utkání jsme měli pod kontrolou," mínil brankář Rytířů, jenž měl v nejbližších dnech chytat také za reprezentační dvacítku.

„Trenéři Kladna se rozhodli, že nepojedu. Chápal jsem to. Byl jsem trochu nastydlý a hlavně jsem potřeboval být také s kladenským týmem," řekl Vladař.

Skóre utkání se poprvé měnilo až v druhém dějství, kdy v oslabení ujel Redlich. Také druhý gól v síti Orlů padl při neúplném počtu hráčů na ledě. Dragounovo nahození tečoval za Cikánkova záda Kania.

Nejhezčí ale byla branka na 3:0. Po ukázkové kombinaci skóroval do prázdné brány opět Redlich, jenž odehrál loňskou sezonu v Řisutech. Čtvrteční výkon by mu mohl pomoci k smlouvě.

„Přál bych si to, není ale vyloučeno, že se v Řisutech opět objevím. Pro mne je důležité, abych hodně hrál. Doufám ale, že zůstanu tady," přál si a dodal, že Rytířům to v utkání šlapalo. „Všichni jsme se cítili dobře a takové vítězství nám zlepší sebevědomí."

Kladno – Znojmo 3:1.
Branky a asistence: 22. Redlich (Kolářík), 36. Kania (Dragoun, Eberle), 40. Redlich (Mainer, Kolářík) – 57. Tomas (Fiala). Vyloučení: 5:6, využití 1:0, v oslabení 1:0. Třetiny: 0:0, 3:0, 0:1.
Kladno: Vladař – Kania, Růžička, Pojkar, Kehar, Kolařík, Chalupa – Rudovský, Dragoun, Eberle – Hořava, Stach, Tenkrát – Mainer, Pitule, Redlich – Strnad.