V kádru je zatím 23 jmen hráčů, kteří mají smlouvu, nebo jsou juniory, jichž bude v sezoně nastupovat v zápasech minimálně pět.

Z loňského kádru chybí třeba beci Piskáček a Macholda s Kamešem, v útoku zase Látal, Valský, Jass či Melka.

Většina z nich skutečně v kádru Rytířů podle různých spekulací pokračovat nebude, definitivně jasno bude zřejmě až po skončení dubna, kdy hráčům končí smlouvy v klubech.

Třeba o Jakuba Valského by Rytíři stáli dál, ale požadavky jeho agenta Jiřího Ponera je zaskočily a dohodě se obě strany nepřiblížily ani po osobní schůzce sekretáře Martina Vejvody a samotného hráče.

„Bohužel, je to tak," přiznal Vejvoda na adresu komplexně vybaveného borce, kterého čekají nejlepší roky kariéry.
Vejvoda naopak potvrdil, že ve hře jsou Rytíři o služby ve Varech propuštěného odchovance Kladna Václava Skuhravého, delší čas mluví o tříletém kontraktu pro reprezentanta Petra Tenkráta.

Lotyš Jass se bude rozhodovat až po mistrovství světa.

„Myslím, že v tomto týdnu ještě nějaké nové zprávy podáme, ale zatím je to tak, že se tým bude pokračovat ve složení, o němž jsme už informovali. Co se týče hráčů, kteří by se v Kladně chtěli poprat o případné angažmá, ti by naskočili až v přípravě na ledě. Tak, jak jsme to praktikovali v minulých dvou letech," dodal Martin Vejvoda.

Aktuální kádr Rytířů

Brankáři: Jan Chábera, Jiří Exner (J).

Obránci: David Růžička, Marek Černošek, Libor Procházka, Petr Hořava, Milan Doudera (J), Václav Kolařík (J), Matouš Větrovec (J), Michal Gutwald (J).

Útočníci: Pavel Patera, Miloslav Hořava, Jiří Kuchler, Jan Eberle, Michal Lukáč, Jan Dalecký, Jakub Strnad, Jan Rudovský, Michal Dragoun, Vojtěch Butor (J), Tomáš Redlich (J), Jiří Kalla (J), Patrik Machač (J).