Budou to mít ale sakra těžké, poněvadž cestují na zimní stadion druhých Českých Budějovic, které budou určitě chtít napravit nečekaný pondělní výpadek na ledě posledního Mostu.

Něco takového si před svými fanoušky nemohou dovolit. „Víme, že Budějovice dvakrát za sebou prohrály, ale řekl bych, že se před play-off karty moc odkrývat nebudou," míní před utkáním kola kladenský kapitán Václav Skuhravý.

V posledním vzájemném utkání Rytířů s Motorem přišlo na jihu Čech do hlediště přes šest tisíc diváků a odcházeli k domovům nadšení, poněvadž v památném, strhujícím souboji jejich tým vyhrál 9:7, přičemž devět branek padlo v poslední třetině!

Podobný vývoj se však stěží dá očekávat. „Minule se hrál hokej nahoru dolů, ale ve středu gólů padne určitě méně," myslí si Skuhravý. Podle něj se oba celky zaměří spíše na defenzivní činnost, svým způsobem to bude generálka na vyřazovací boje.

Kladno, které v tabulce zatím jako jediné dovršilo trojcifernou hranici bodů, si bude muset dávat pozor také na počet svých trestů. Co se týče počtu minut odsezených za katrem, je v tomto směru po Litoměřicích a Přerovu třetí nejtrestanější.

V únoru odehrálo tři zápasy, ve kterých dostalo dohromady pětadvacet menších trestů, dva desetiminutové a dvakrát nabídlo soupeři výhodu trestného střílení.

Lídr Rytířů to přičítá úzkostlivému posuzování zákroků, především pokud jde o souboje tělo na tělo. „Za chvilku se budeme vyhýbat jak na florbale, abychom se někde nedotkli," pronesl po pondělní porážce Přerovem 3:4 v prodloužení.

V dosavadních vzájemných zápasech vyhrály Budějovice na Kladně 4:3 v prodloužení, doma vyhrály zmíněných 9:7 a druhý duel na ledě Rytířů prohrály 0:3. Nejlepším střelcem je čtyřgólový Nouza, na druhé straně se v každém utkání trefil Stach.