Pinc svými ekvilibristickými zákroky přiváděl Rytíře dlouho jenom ke vzteku. I jasné tutovky Tenkráta s Ptáčkem neskutečně zlikvidoval a pak si poradil i trestným střílením Jánského, jehož dobře zná ze společného působení v Litvínově. „Mrskal tam sebou solidně, docela nás trápil," usmál se Petr Tenkrát.

A tak to dopadlo, jak zákonitě muselo – v úvodu druhé třetině nejlepší útočník hostů Divíšek vymetl v přesilovce vingl a Most vedl. Kladno navíc nehrálo dobře, ale probral ho první gól a pak zápas bleskurychle rozhodlo.

O vyrovnání se postarala čtvrtá formace, když Ulrych hezky udržel pásmo a Zikmund hrající ve velké pohodě Pincovo kouzlo odčaroval. Za pouhých 23 vteřin se po chytrém obloučku Kloze utrhl do sóla Tůma a ten už také střeleckou smůlu v posledních kolech protrhl. Za další tři minuty zvýšil v dobře sehrané přesilovce Kloz a to ještě Pincovi pomohlo břevno po ráně Ulrycha. „Čekali jsme na první gól a pak se začalo dařit i v koncovce. Postupně jsme zápas dostali pod kontrolu, ale těžký byl, protože všichni čekali naše vítězství," říkal Tenkrát.

Jak Rytíři končili druhou, tak začali i třetí třetinu – proměněnou přesilovkou Tonem. Pinc se nechal vystřídat Spěšným, ale ten se moc nenadřel. Naopak Most rychle využil početní výhodu a za stavu 4:2 byla aktivita na jeho hokejkách. Hanuljak už ale další gól nedovolil a závěr zvládli jasně lépe domácí. Poté, co hostující trenéři sáhli brzy k power play, dojel si puk bitkař Gratton a trochu krkolomně ho do prázdné klece přece jen dostal. Jeho první gól za Rytíře! A brzy poté se trefil ještě Machač, jemuž přihrál fantasticky Tenkrát. „Tam to docela vyšlo, i když už to jen vylepšilo výsledek. Ale zvedne to pohodu," dodal Petr Tenkrát, který zavzpomínal také na Ivana Hlinku, s jehož podobiznou obě mužstva nastoupila.

„Vzpomínám na něj rád. Kdysi dávno jsem u něj debutoval v reprezentaci na turnaji v Rusku. Byl to výborný chlap i trenér," zavzpomínal Petr Tenkrát.

On i Petr Ton se na závěr zápasu fotili na ledě s finskými fanoušky, kteří dorazili za Joshem Grattonem a kladenské duo T+T si pamatují z jejich působení v Oulu. „Přijeli za Joshem udělat si pohodu a nás si také pamatují, i když mi jeden říkal, že pochází z Tampere. Každopádně příjemné setkání," dodal Petr Tenkrát.

Rytíři Kladno – HC Most 6:2 (0:0, 3:1, 3:1).

Branky a nahrávky: 34. Zikmund (Ulrych), 35. Tůma (J. Kloz, J. Drtina), 38. J. Kloz (Burger), 42. Ton (Ptáček, D. Růžička), 58. Gratton (Zikmund), 59. Machač (Tenkrát, Ton) – 24. Divíšek (K. Černý, Havlíček), 43. Kubinčák (Smolka). Rozhodčí: Jílek – Svoboda, Maštalíř. Vyloučení: 3:4 + TS Jánský (K). Využití: 2:2. Diváci: 2088

Kladno: Hanuljak – J. Drtina, P. Hořava, Zelingr, D. Růžička, Ulrych, Ptáček, Repe – J. Kloz, Burger, Tůma – Strnad, R. Přikryl, Jánský – Tenkrát, Machač, Ton – Cetkovský, Zikmund, Gratton.

Most: Pinc (42. Spěšný) – Frolo, Kokeš, K. Černý, Walter, Strejček, Šefl, Šesták, A. Rulík – Kubinčák, Divíšek, R. Veselý – Hora, Havlíček, Smolka – Rod, J. Šimeček, Jícha – Mical, Komínek, Řehoř.