Kladenský fanoušek Přemysl Homola, který si říká Bugr z Be, šel na zápas z Berouna do Kladna pěšky – 28 kilometrů! I proto chtěl jasnou výhru, ale hráči ho na…i dvojnásob. Alespoň tak to napsal na fanouškovském fóru. Divte se mu. 

Ale k zápasu samotnému. 

Pardubice ho sice dobře začaly, ale když Benák nedal jasnou šanci, stěhovala se postupně aktivita na hole Kladeňáků. Ale to, jak naložil s bekhendovou ranou do prázdné brány Strnad, předznamenalo problémy týmu Zdeňka Vojta.

Ten přesto šel do vedení, když hrubou chybu hostů nepotrestal Patera, ale akce pokračovala a Tenkrát si po pěkném nabruslení do osy kluziště vzpomněl, že umí střílet pěkné branky – 1:0.

Kladno ale mělo v první třetině mnohem víc šancí a spíš mohlo litovat, že vedlo pouze o gól. Třeba hodně aktivní Treille jel i sám na Salfického a Dragoun vteřinu před klaksonem nedotáhl blafák.

Po druhé třetině brečeli domácí ještě víc. Nově sestavená formace veteránů Hlaváč, Patera, Tenkrát doplněná Kaberlem si chvílemi dělal z pardubické obrany dobrý den, ale gól do sítě neskutečně chytajícho veterána Salfického prostě ne a ne vstřelit. A hosté, kteří posledních pět zápasů prohráli, dostali chuť na brejky.

Nejprve pláchl P. Sýkora, ale po faulu si nájezd zopakoval už jako trestné střílení. S ranou mezi betony neuspěl, přesto se Pardubice brzy dočkaly obratu. Nejprve využilo trio Nosek, Kousal a pálící Radil chybu Dragouna ve středním pásmu a poté vyslal Gregorcz do sólíčka Noska, jenž krátkým bekhendovým blafáčkem mezi nohy pokořil podruhé dobře chytajícího Cháberu.

Hosté totiž využívali k brejku doslova každou nabídnutou příležitost a Rytíři jim je naivně nabízeli i v úvodu poslední části. Sýkora pak po nájezdu dvou na jednoho pěkně zvedl Zohornovu přihrávku a hosté vedli 3:1. Sýkora pak otevřených kladenských vrat využil k dalšímu nájezdu na Cháberu, kdy mu ruský blafák (rána golfovým úderem ze dvou metrů) nevyšel, ale dorážka už ano.

Kladno dohrávalo duel v křeči, totálně zdecimované tím, jak ho ztratilo. Pardubice se naopak dostaly do pohody, která jim tak dlouho chyběla a nakonec si zaslouženě odvezly tři body.

Rytíři Kladno – HC ČSOB Pojišťovna Pardubice 1:4 (1:0, 0:2, 0:2)

Branky a nahrávky: 15. Tenkrát (Hlaváč, Patera) – 34. Radil (Kousal, T. Nosek), 39. T. Nosek (Gregorc), 46. P. Sýkora (T. Zohorna, Semorád), 56. P. Sýkora (Ďaloga). Rozhodčí: Pavlovič, Hrubý – Flegl, Štofa. Vyloučení: 5:9. Bez využití. Diváci: 3451.

Kladno: Chábera – David Růžička, T. Kaberle, L. Procházeka, Doudera, P. Hořava, Jankovič, Černošek – Hlaváč, Patera, Tenkrát – S. Treille, Dragoun, Rudovský – Eberle, Kuchler, Machač – Strnad, Lukáč, Havlíček. Trenéři: Vojta, Tatíček a Kopecký.

Pardubice: Salfický – Benák, Ďaloga, Píša, V. Kočí, Gregorc, Vašíček – P. Sýkora, Cetkovský, T. Zohorna – Radil, Kousal, T. Nosek – Tybor, Marha, Starý – Půhoný, Číp, Semorád. Trenéři: Venera a Říha ml.