Brankář Vít Schwamberger tuší, že ani teď nečeká Buldoky snadná práce. „Se soupeři pod námi to máme většinou složitější, protože jejich styl nám nevyhovuje," tvrdila řisutská jednička s tím, že Bílina patří mezi důrazné týmy, což jeho mužstvu dvakrát nesvědčí.

Dobré by bylo hned na začátku skórovat a zápas zodpovědně dovést do zdárného konce. K tomu jsou ale potřebné góly. Pokud budou mít domácí takovou potenci jako v sobotu v Moravských Budějovicích, tak je čeká pěkná fuška.

Zápas, v němž promarnili tolik možností a prohráli 1:5, na střeleckém sebevědomí nepřidá. Pro brankáře bývají taková utkání složitá.
„Tam bylo všechno špatné. Ani mě to moc nešlo. Když vystřelili, tak to bylo tečované nebo jsem puk neviděl," posteskl si Schwamberger s tím, že koncovka je letošní problém Buldoků, byť se občas dokáží střelecky utrhnout.

Když to ale od začátku utkání nejde, je logické, že se to projeví na psychice. „Je to tak, když v úvodu nedáme šance, většinou to špatně dopadne," konstatoval odchovanec Kladna, jenž stojí v brankovišti od svých pěti let.

Že by sám ukázal v ostrém utkání útočníkům jak se dávají branky, to prý nehrozí, byť ještě před třemi lety hrál amatérskou ligu a v létě válí in line hokej.

„Sice nejsem úplné nemehlo, ale nevím, co by to udělalo," smál se a dodal, že jako útočník pozná, kde má soupeřův brankář slabiny.

Snad každého napadne otázka, zda s ním spoluhráči, jimž to tam nepadá, konzultují, jak na brankáře vyzrát.

„Třeba před nájezdy se ptají, co by na ně mohlo platit, jinak ne. Většina útočníků má svoje místa, do kterých dokáží střílet i poslepu. Těžko jim radit," tvrdil Schwamberger.

S blížícím se play-off se v kabinách horečně počítají body. V případě Řisut to vypadá, že by mohly narazit na jednoho z dvojice Kobra Praha – Moravské Budějovice.

S oběma mají negativní bilanci, takže z hlediska vzdálenosti je řisutská volba jasné. Nakonec ale může být vše jinak.