Kladno vstoupilo do utkání s velkým odhodláním a brzy bylo odměněno vedoucí brankou.

Postaral se o ni druhý útok, přičemž trefa Jánského se vešla mezi šance Strnada, který se dvakrát dostal sám před gólmana Jekela. Hostům pomohly přesilovky a díky nim nakonec Rytíře v úvodní části přestříleli.

"Po první třetině jsme měli vést víc než 1:0. Bohužel se nám stalo poněkolikáté, že z velkého tlaku a velkých šancí dáme jeden nebo žádný gól," posteskl si trenér Kladna Pavel Patera.  

Jeho protějšek Martin Sobotka viděl úvod podobně. "Prvních osm minut jsme byli ustrašení a byli jsme rádi, za to, že jsme dostali je jeden gól," přiznal.

Střelecky agilnější byli hosté i v druhé části, z branky se ale dřív radovali domácí, když pěknou akci zakončil nechytatelnou střelou Ton.

Neuplynula ani minuta a bylo to 2:1. Vedle letící pokus Dolníčka smolně zasáhl Zikmunda, od něhož se odrazil do horního rohu.

Rytíři poslali útočníka Pekra na rozehrání do Třebíče a byl to jejich hráč, kdo po zásluze srovnal na 2:2. Byl to jeho už druhý bod v utkání.

"Druhá třetina nám vyšla nejllíp," pochvaloval si Sobotka a litoval neproměněných šancí za nerozhodného stavu. "Těžko říct, zda bychom případné vedení udrželi. Určitě to ale byl jeden z důležitých momentů," dodal. 

Patera mínil, že v této fázi zápasu vypadli z role. "Už poněkolikáté musím pochválit našeho gólmana, který nás v kritických chvílích podržel."

Třetí třetina nabídla málo vzruchu. Když už bylo na dohled prodloužení, přišla velká chvíle posily z Ústí Jana Kloze. Ve svém čtvrtém utkání za Rytíře vstřelil svůj první a rovnou vítězný gól. Přesně pálil z vrcholu kruhu.

"Cením si toho, že kluci za tím šli a vítězství vydřeli. Štěstí, které jsme neměli v Jihlavě, se dnes obrátilo k nám. Strašně si tří bodů ceníme," uzavřel Patera.  

Kladno - Třebíč 3:2.

Branky: 4. Jánský, 24. Ton, 58. Kloz - 24. Dolníček, 34. Pekr. Vyloučení: 3:1, bez využití. Diváci: 1211. Třetiny: 1:0, 1:2, 1:0.
Kladno: Hanuljak – Drtina, Hořava, Kehar, Růžička, Ulrych, Ptáček, Zelingr – Kloz, Burger, Tůma – Strnad, Přikryl, Jánský – Tenkrát, Machač, Ton – Cetkovský, Zikmund, Keszi.