Slušné je doplnit, že čtvrtý z formace je Vladimír Vůjtek, který neskutečně nahradil nemocného Otu Vejvodu na šampionátu v roce 1997 a nikdy jiný už Vejvodu tak úspěšně vedle dua P+P nenahradil.

Klasická trojka Vejvoda - Patera - Procházka debutovala na MS v roce 1995, a ač byla kritizována, rozhodla tehdy o postupu ČR přes Rusko do semifinále (gólem Vejvody). Co by za to dnes Češi dali?

Už nadcházejí rok byla Blue Line největším tahounem Česka v jízdě za zlatem, tohle byl vážně úchvatný mančaft. Blue Line rozhodla finále s Kanadou střelou Martina Procházky z poslední minuty. Rozhodla ale čtyřmi brankami z pěti i semifinále s Amerikou.

Ilustrační foto
Další zaváhání už nesmí přijít

Bohužel, tohle byl poslední velký turnaj Oty Vejvody, maličký a neskutečně šikovný forvard marodil a vrcholový hokej prakticky přestal hrát. 

V Helsinkách 1998 ho ale úchvatně nahradil zmíněný Vůjtek. Ten skončil druhý v kanadském bodování turnaje, Martin Procházka ho dokonce vyhrál (7 zápasů - 14 bodů). Patera skončil pátý, tým celkově třetí.

Patera s Procházkou hráli dál společně, ať už s Milanem Hejdukem (zlato z OH), Davidem Moravcem (zlato z MS 2001) i dalšími. A právěm jsou v hokejové Síni slávy českého hokeje.

Sokol Hostouň - Slovan Velvary 1:2, Divize B, 21. 5. 2017
Derby v Hostouni rozhodl Tenklův gól roku