Běžela 51. minuta, když se kladenský Roman Přikryl vrátil po mučivé ráně pukem do obličeje z marodky. Od mladíka Zelingera si vypůjčil mřížku a vzápětí rozjel po křídle rozhodující akci zápasu. Puk nahrál Strnadovi (který ho předtím nechtěně poznamenal) a ten svůj excelentní výkon korunoval přesnou ranou mezi betony gólmana Svobody.

Rozhodující moment zápasu a velký příběh původem plzeňského mladíka.

Také čtěte: Špička aerobiku se vrací do Kladna

„Puk mi padl přímo na čumu, vůbec jsem ho neviděl," smál se Roman Přikryl, který po rychlém zašití rány (5 stehů) upaloval zpět na střídačku a hned po návratu na led naservíroval Strnadovi přihrávkovou lahůdku. „Hned jsem věděl, že se na led vrátím, jen mi trochu bolela hlava," popisoval nejlepší nahrávač Rytířů.

Po jeho spolupráci se Strnadem šli Rytíři do vedení už potřetí v zápase, oba předešlé náskoky ale sveřepá Dukla vymazala, jednou hodně kontroverzně. Kladno opět těžilo z přesilovek, které má lepší než soupeř. Využilo první dvě. V první třetině potrestal Jerglovo vyhození za mantinel Petr Tenkrát, jenž před bránou exkluzivně zpracoval puk nastřelený Machačem.

Jihlava vyrovnala parádní brankou Zemana, jenž hezky nastavil čepel na dokonalou přihrávku Semana. Ke střelci se pozdě vrátil Tůma, který ale svou chybu napravil po přestávce: opět v přesilovce tečoval mistrně ránu Drtiny.

Vyrovnání Dukly přinesla zmíněná hráči i fanoušky těžkou kousatelná situace, kdy Seman po buly strčil Ptáčka na mantinel, ale rozhodčí jeho zákrok nechali být a následnou přihrávku nemohl Čachotský neproměnit. „My jsme to hodili za hlavu, nerozhodilo nás to. Už po předešlém zápase jsme si řekli, že tohle musíme vytěsnit, že to stejně nijak neovlivníme," usmíval se domácí hrdina duelu Jakub Strnad.

Nepřehlédněte: Kladno hoří novou hokejovou horečkou

Rytíři skutečně depresi nepodlehli, byť je sudí natáhli ještě následným sporným vyloučením Hořavy. V poslední třetině se srovnali, hráli aktivně a v 51. minutě vstřelili rozhodující gól.

V hektickém závěru Dukla tlačila na pilu, téměř tři minuty hrála power play, ale famózní Cikánek další gól nepustil. „Pár šancí jsme si vytvořili, ty volaly po gólu. Ale rozhodla jediná situace, v tak vyrovnané sérii se to dalo před poslední třetinou čekat," ucedil naštvaný kouč Jihlavy Petr Vlk.

Na druhé straně vládly úsměvy, i když pořád ještě opatrné. „Je to euforie, dopadlo to skvěle. Teď se pojedeme poprat o tu baráž do Jihlava," těšilo autora vítězné trefy Jakuba Strnada.

Doporučujeme: Češka žijící v Londýně: Lidé se spíše diví, že se to nestalo dřív

Kladno - Jihlava, 6. zápas, tvrdá rána pukem do obličeje poznamenala Romana Přikryla. Přesto přispěl zásadně k k vítězství 3:2.Zdroj: Tomáš KostečkaA Roman Přikryl (v play off už 1+8) se přidal. „Šli jsme za vítězstvím, konečně se to teď přiklání na naši stranu. Sice jsme ztratili ten druhý domácí zápas, který jsme měli pod kontrolou, ale otřepali jsme se a doufám, že se to všem líbilo," říkal plzeňský odchovanec. Sedmý zápas bude podle něj opatrný a rozhodnou ho chyby. „Musíme to vydržet, v takovém zápase se může stát cokoliv."

Rytíři Kladno – Dukla Jihlava 3:2 (1:1, 1:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 10. Tenkrát (Machač, D. Růžička), 26. D. Tůma (J. Drtina, Kloz), 51. Strnad (Přikryl, Redlich) – 14. Zeman (Seman), 34. Čachotský (Zeman). Rozhodčí: Svoboda, Kubičík – Kreuzer, Jindra. Vyloučení: 2:3. Využití: 2:0. Diváci: 4668

Kladno: Cikánek – J. Drtina, P. Hořava, Repe, David Růžička, Kehar, Ptáček – J. Kloz, Burger, D. Tůma – Strnad, Přikryl, Redlich – Tenkrát, Machač, Pekr – Cetkovský, Zikmund, Gratton.

Jihlava: M. Svoboda - J. Říha, Kajínek, Bilčík, Dundáček, Kaláb, Šidlík, Půža – Jiránek, J. Skořepa, Diviš – Důras, Hubáček, Jergl – Čachotský, F. Seman, Zeman – Březina, Anděl, Danišovský.