Jeho bilance v nejvyšší československé soutěži je 417 odehraných zápasů a 126 nastřílených branek. Je pětinásobným mistrem republiky z let 1974-78 a 1980 i vítězem PMEZ z roku 1979. 


Po skončení hráčské kariéry se prosadil i jako hokejový trenér. V letech 1990-91 působil v Japonsku v mužstvu Furukawa Denko. Po návratu domů pak společně s Eduardem Novákem a poté s Janem Nelibou koučoval kladenské áčko.


Trenérskou práci si vyzkoušel i v jiných klubech, aby se na začátku nového tisíciletí opět vrátil ke kladenskému áčku. Byla to jeho nejslavnější éra, v níž Kladno dostal přes tvrdé play off i baráž s Havířovem zpět do extraligy (2003) a vedl ho v ní až do své vážné nemoci (mozková příhoda) na silvestra v roce 2009. Zdeněk Müller i tehdy ukázal, jakým je bojovníkem a vrátil se nejen do života, ale i do hokeje, dokonce loni k týmu Slaného. 

Patrně nejčastěji jste v útoku nastupoval s již dlouho zesnulým Mirkem Křiváčkem. Jaký to byl hráč a jak se vám s ním hrálo?
Byl to skvělý hokejista s výbornou střelou i přihrávkou. Svého času byl dokonce nominován do reprezentace, ale start mu zamezilo zranění. Hráli jsme spolu už v mládežnických družstvech PZ a byli na sebe zvyklí.

Zdeněk Müller
Narozen: 15.10 1952 v Kladně.

Bydliště: Tuchlovice.

Stav: ženatý-manželka Zdeňka – 2 děti (dcera a syn), 4 vnoučata.

Koníčky: Houbaření, sledování sportu, hlavně hokeje.

S Kladnem jste si zahrál i v zámoří. Jaký to byl zážitek zahrát si proti předním kanadsko-americkým profesionálům?
Myslím, že jsme za mořem odehráli výborná utkání. Porazili jsme i slavné týmy z NHL jako Toronto Maple Leafs, nebo Chicago Black Haws.


A jaké jsou vaše vzpomínky na finálové vítězství v PMEZ proti Spartaku Moskva?
Jenom ty nejlepší. V prvním zápase v Moskvě jsme remizovali 4:4. Podařilo se mi vstřelit dvě branky. Stejným výsledkem skončila i odveta na Kladně. Rozhodovaly trestné nájezdy. Ten rozhodující proměnil právě Mirek Křiváček.

V letech 1991-92 jste působil v Japonsku. Jaké to tam bylo? 
Oficiálně jsem tam byl jako asistent trenéra. S hráči jsem ale normálně trénoval.

Jak hodnotíte současné mužstvo kladenských Rytířů?
Myslím si, že Kladno má do budoucna perspektivní mužstvo. Mladí hráči jen potřebují získat zkušenosti.

Luboš HORA