New Jersey nepostoupilo do play-off, Jaromír Jágr je volný pro případnou účast na mistrovství světa. Drtivá většina fanoušků ví, že i ve svém věku by byl posilou nově se tvořícího Růžičkova seskupení, jenže někteří Kladeňáci se ošívají. Jágra by raději viděli v kanceláři kladenského zimáku, kde bude horké jaro. Rytíři balancují nad hranou sestupu do nižší soutěže, a jestliže Jágr hodlá jako šéf klubu pokračovat a tým se pokusit vrátit mezi elitu, měl by jako muž s hlavním rozhodovacím slovem vstoupit do složitých jednání, která vedení Rytířů čekají.

Pro fanoušky asi kacířská myšlenka, že?

Ti chtějí Jágra, který je ještě plný sil, vidět na šampionátu v Bělorusku. Užívat si jeho protisměrné kličky, střely zápěstím, souboje u mantinelu, dokonalé řízení přesilových her.

Nechtějí z něj ještě bafuňáře shánějícího sponzory, jednajícího se zástupci (dosud) štědrého města Kladna, podepisovat kontrakty s hráči, stavícího nový tým schopný vrátit nejvyšší soutěž do Kladna.

Jako čert Lucius v pohádce Hrátky s čertem se Jágr roztrhne na dva stejné kousky sotva. A nepomůže ani zaklínadlo rixum pixum terra fixum.

Ale koneckonců Jágrovi se aspoň včera Vladimír Růžička zatím nedovolal a není zdaleka jisté, zda se nejslavnější český hráč do Běloruska pohrne.

rudolf.muzika@denik.cz