„Dívat se půjdeme, ale až po tréninku, stihneme asi až druhou třetinu. My jako Slováci budeme v oslabení, ale Kladeňáci nás zatím nijak nešpičkují," usmívá se účastník olympiád v Salt Lake City (2002) a Turíně (2006) i šesti světových šampionátů. Majeský si myslí, že kvalita českého národního týmu je vyšší než slovenského, jedním dechem ale dodává, že jde o turnaj a rozhodne jediný zápas.

„V něm se může stát cokoliv. Klidně to může být vyrovnaný souboj, byť si myslím, že naši vsadí podobně jako s Rusy na obranu a rychlé protiakce. Určitě nejsme favority, důležitý bude výkon brankáře," je přesvědčen. Na olympiádě fandí oběma týmům, i mezi Čechy má spoustu kamarádů a spoluhráče z Kladna Tomáše Kaberleho. Žije s rodinou už delší dobu v Praze. „Nicméně srdcem zůstávám Slovák a v úterý budu přát těm mým. Těším se, může to být výborný zápas," předvídá sedmatřicetiletý Ivan Majeský.

Od Slováků by mohl do Kladna nabrat recept, jak se dostat ze šlamastiky. Tým kouče Vůjtka senzačně a po mizerném výkonu podlehl Slovinsku, aby druhý den sehrál parádní partii s Rusy, jimž dovolil gól až v nájezdech. „I my v Kladně s tím něco musíme udělat. Máme ještě pár zápasů, teď potrénujeme a uvidíme," dodal nejvyšší hráč Rytířů přezdívaný Maják.