VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Tatíček: Pořád máme kde brát

Kladno - Přestože řada hráčů odchází za moře a někteří hodně nadějní jako Mužík (Chomutov) či Havlíček (Ústí) do jiných českých klubů, má hokejové Kladno s mládeží pořád ještě co nabídnout. Tvrdí to trenér juniorů Petr tatíček, který má ohledně talentů za sebou i první schůzku s novým koučem extraligového A týmu Otakarem Vejvodou. Ten totiž na mladé rád a často sází.

6.1.2010
SDÍLEJ:

Trenér kladenské juniorky Petr Tatíček.Foto: Deník/Josef Procházka

„Mluvili jsme spolu hned v pondělí, ale zatím jen chvilinku. Každopádně si myslím, že přes odliv hráčů pořád ještě talenty máme,“ tvrdí Tatíček, který by hlavně rád vyjádřil podporu nemocnému Zdeňku Müllerovi, s ním áčko také vedl. „Hlavně jsme spolu i hráli, tohle je hrozné. Věřím, že to dobře dopadne, Zdeňka mám rád,“ hlesl.

Co se týče nejzajímavějších mladíků, patří mezi ně aktuálně čtvrtý muž kanadského bodování juniorské extraligy Antonín Melka. Ten mezi mladými vyčnívá dlouhodobě a párkrát se objevil i na lavičce áčka. Stejně jako letní navrátilec ze zámoří Jan Dalecký. „Toho ovšem přibrzdilo dost vážné zranění kolena. Od Vánoc však trénuje,“ upřesnil Tatíček.

Podle něj je v útoku je více zajímavých jmen, hlavně z řad loňského dorostu. Druhý muž kladenského bodování David Stach, momentálně zraněný Jan Doskočil či Vojtěch Butor. „Tihle kluci jsou ale hodně mladí, necelých osmnáct. Butorovi není ještě ani sedmnáct a hraje za dorost, přesto jsou všichni nadějní. U každého je ale otázkou, jak se srovnají s přechodem na dospělý hokej, ten je přece jen výš,“ uvažuje nahlas bývalý borec Kladna.

Doplňuje ještě jména talentovaných obránců. Útočně laděný Jan Látal si mohl zahrát i na MS dvacítek v Kanadě, jen nemoc mu to překazila. Čerstvě sedmnáctiletý Milan Doudera je v reprezentaci také, ostatně jako téměř všichni jmenovaní.

Zkraje sezony to vypadalo, že kladenští junioři sotva soutěž zachrání. Sestup hrozil opravdu hodně a byl by v dějinách kladenského hokeje nevídaný. Svaz ale poté upravil sestupový klíč, hráči se uklidnili a teď dokonce atakují postup do play-off. „Měly sestoupit tři české a jeden moravský tým. Jenže Poruba neměla ani bod a všichni Moravané s ní uhráli v šesti zápasech osmnáct bodů. My ve dvou jen šest a to bylo příliš nespravedlivé. Každopádně to někdo pochopil a udělal prospěšnou změnu. Po ní se mužstvo hodně zvedlo a třeba předvánoční duel s vedoucím celkem moravské skupiny – Havířovem, odehrálo fantasticky. Kluci tam skákali po hlavách a vyhráli čtyři dva. Šance na play-off tady pořád je, do konce základní části chybí ještě osmnáct zápasů,“ uzavřel Petr Tatíček, který si nedávno otevřel se synem, úspěšným hráčem švýcarského Davosu, nové sportovní centrum v Buštěhradu.

Autor: Rudolf Muzika

6.1.2010 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Křišťálová Lupa 2017

Nominujte Deník v anketě Křišťálová Lupa 2017!

Prázdniny jsou v Mateřské škole Hrdlív ve znamení náročné rekonstrukce. Nový školní rok zahájí děti už v novém.
12

Oprava hrdlívské mateřinky spěje do finále

V Braškově se hrálo a vzpomínalo

Braškov – Oslavy devadesátin braškovského fotbalového klubu se nakonec vydařily, byť počasí nevěstilo nic dobrého. Bouře z pátku na sobotu pomuchlala připravené přístřešky pro hosty, které pořadatelé ve spolupráci s hasiči stihli dát do začátku žákovského turnaje do pořádku.

Vysněné dětské postele

Dětský pokoj potřebuje pořádnou postel. Ale obyčejné postele jsou plné nesplněných dětských snů. Zkuste splnit nějaké ty sny i vysněnou postelí.

V Unhošti hořelo v průmyslovém areálu, sklad hnojiv byl v ohrožení

Unhošť /OBRAZEM/ - V úterý odpoledne vyjížděli hasiči k požáru do Unhoště. V průmyslovém areálu hořela hromada dřevěných palet. Po příjezdu hasičů na místo bylo zjištěno, že hoří zhruba tři stovky palet s tím, že se požár rozšířil také na sousední budovu skladu hnojiv.

Škola vaření: co s patizonem, zeleninou ve tvaru létajícího talíře?

Region - Je to dýně a chutná trochu jako cuketa. Řeč je o patizonu, oblíbené letní zelenině zvláštního tvaru, která právě dozrává.  Pojďme si tedy představit několik receptů na její zpracování v kuchyni vyzkoušeli jste už třeba patizonový nákyp?

Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2005 - 2017, všechna práva vyhrazena.
Používáme informační servis ČTK. Kontakt na redakci.
Publikování nebo šíření obsahu Denik.cz je bez písemného souhlasu
VLTAVA LABE MEDIA a.s., zakázáno.
Marketingové podmínky. Cookies. Zrušit oznámení