1971 – František Pospíšil

Poprvé play-off v Československu, vítej! Zahrály si ho čtyři nejlepší týmy, Kladno skončilo třetí. Podivným klíčem (ovšem shodným s tehdejší NHL) se ale utkalo s prvním Brnem a v neskutečné sérii mu podlehlo 3:4 na zápasy, přitom vedlo 3:1! Skvěle však tehdy bránilo, však byl jeho kapitánem tehdy asi nejlepší evropský bek František Pospíšil. Brno se tehdy tak unavilo, že prohrálo ve finále jasně s Jihlavou.

1973 – Eduard Novák

Bylo to asi nejméně povedené play-off Kladna, poslední návrat ke kanadskému modelu v 70. letech. Tým podlehl Jihlavě (s Kladeňáky – vojáky v sestavě) v semifinále jasně 0:4, ale Eduard Novák střílel výborně i tehdy, v sezoně napálil do síťky soupeřů 33 puků.

1988 – Vladimír Kameš

Největší senzace československého play-off všech dob, nováček a osmý tým tabulky porazil vítěze základní části! Kladno si vychutnalo České Budějovice 3:1 na zápasy a Kameš byl, kromě i v pokročilých letech senzačního Milana Nového, k neudržení. Ve třetím zápase, kdy Středočechům scházelo několik opor, famózně proměnil trestné střílení. Rozhodčí pískl, Kameš obkroužil třikrát půlkruh, pak poslal puk do síťky Petra Břízy a jel zpátky ke kotli, kde salutoval. „Lidi jsem měl rád a pro ně se hokej hraje,“ smál se později.

1990 – Jaromír Jágr

Skóroval už ve slavné sérii s Košicemi (druhý tým tabulky vykleplo Kladno 2:0 na zápasy), ale neslavnější ódu na radost skládal až ve čtvrtém semifinále se Spartou. Na kladenském zimáku přemohl favorita hattrickem, lidi šíleli. Rozhodující duel ale patřil Spartě, vyhrála ho paradoxně v sídle svého slávistického rivala v Edenu.

1992 – Pavel Patera

Ještě vůbec nebyl slavný a hrál ve třetí i čtvrté řadě. V play-off hrálo Kladno ve čtvrtfinále s budoucím mistrem z Trenčína a pod hradem Matúše Čáka dostalo dvakrát deset branek! Jenže konec nebyl a Kladno doma dvakrát vyhrálo. Podruhé 5:2, Patera vstřelil tři branky. Bohužel i tady v rozhodujícím mači slavil soupeř a Dukla se později stala mistrem.

1993 – Otakar Vejvoda st.

Koučovo velké rozhodnutí. V dramatické sérii předkola s Popradem napadli podtatranští pořadatelé v kabinách do konce zápasu vyloučeného Jiřího Vebera. Vejvoda neváhal a mužstvo odvolal z ledu, z něhož se tehdy emocemi doslova kouřilo. Poprad poté nepřijel k pátému zápasu do Kladna, které si mohlo zahrát s Vítkovicemi čtvrtfinále. Padlo 2:3 na zápasy, ten poslední skončil 9:1!

1994 – Zdeněk Eichenmann

Patrně nejlepší tým v republice utrpěl jednu z nejtrýznivějších porážek své historie s Olomoucí. Sérii ztratil podivně, vedl v ní totiž 2:0 a hlavně poslední, pátý zápas začal zvláštně, hodně lacinými góly soupeře. Přesto Kladno ztrátu tří gólů srovnalo a padlo až na nájezdy. Rozhodující trefy měl na starosti kromě Jiřího Dopity i exkladenský Zdeněk Eichenmann.

1995 – Miroslav Mach

Byl obrovským talentem, ale v té době trochu zapadajícím. Když se však Kladnu zranil Otakar Vejvoda ml., zaskočil Mach parádně na jeho postu vedle Patery s M. Procházkou. Jeho góly tým držely, ale v semifinále byl lepší Zlín a utahané Středočechy přehrál 3:2.

1996 – Petr Ton

O nadlouho poslední vítěznou sérii Kladna v play-off se postaral Petr Ton. Už tehdy vynikal nájezdy a s Martinem Procházkou díky jejich skvělému provedení (oba proměnili po dvou) zařídili Středočechům rozhodující druhou domácí výhru s Vítkovicemi. Kladno padlo až ve čtvrtfinále proti vsetínskému gigantovi 0:4, ale po výborných výkonech.

1997 – Milan Hnilička

Brankář ten rok odehrál nejlepší sezonu v kladenském dresu. Po odchodu blue-line a dalších opor dostal podceňovaný tým kouče Jana Novotného na šestou příčku tabulky. V play-off byl také výborný, ale tehdy tradiční sok Kladna – Vítkovice, byl lepší a vyhrál 3:0.

2005 – Zdeněk Orct a Tomáš Kaberle

V sezoně, kdy stála NHL, dohrávali play-off za Kladno její vyslanci. Tomáš Kaberle byl na ledě v sérii s Pardubicemi skoro pořád a hrál neskutečně. Jan Hrdina zase skvěle zaskočil za potrestaného kapitána Pateru a spolu s brankářem Zdeňkem Orctem, jenž chytal v životní formě, řídil obrat v utkání číslo pět. Série nakonec skončila až v duelu sedmém, který vyhráli Východočeši a došli až k titulu.

2007 – Jiří Trvaj

Asi nejméně povedené play-off, Kladno v předkole prohrálo se Znojmem 0:3, když si vylámalo zuby na brankáři Trvajovi. Ten bude soupeřem Středočechů i letos, chytá totiž za Brno.

2008 – Martin Procházka

Kladno v předkole vyřadilo Plzeň a velikou zásluhu na tom měl legendární kanonýr Martin Procházka. Brankář soupeře Málek nebyl schopen zastavit jeho střely, Procházka přihrál exkluzivně i na rozhodující gól Hájka. Ve čtvrtfinále však kvůli zranění téměř nehrál stejně jako další opory, oslabené Kladno pak vypadlo s Českými Budějovicemi 1:4.