Pokud se Kladno v extralize zachraňuje, ať už to je v kvalifikaci nebo baráži, nikdy se mu to nepovede. Mužstvo padne do totální křeče a to letošní nebylo výjimkou. Nebylo schopné vyhrávat doma, nebylo schopné vozit body ani z venku.

I přesto mělo slušnou šanci vše zachránit.

Fanoušci Kladna na vyprodaném stadionu v Olomouci, i ti u internetového přenosu, jen tupě zírali, co se děje. Jejich tým jim dal v úvodu neskutečnou naději, když po trefách Kuchlera, Machače a M. Hořavy vedl v čase 4:28 už 3:0.

A pak jen tupě zírali, jak jejich tým po tolikáté v sezoně neví, co se získaným náskokem udělat. Mora mohla klidně vyrovnat už do konce prvního dějství, stihla však dva góly a zbytek duelu už patřil jí. Ve 35. minutě Herman vyrovnal a pět minut po začátku třetího dějství Kladno definitivně popravil Rác.
Rytíři sice trochu zapnuli, ale v euforii hrající Hanáci si svůj extraligový sen už vzít nenechali a skóre ještě zvýšili.

Zbytek baráže bude pro Kladno pouze formalitou, ani teoreticky už žádnou naději na záchranu nemá.

Ohlasy trenérů:

Jiří Dopita (Olomouc): „Začali jsme dobře, měli jsme tam šanci ve dvanácté vteřině, ale pak jsme inkasovali tři branky ze čtyř střel, což byla rána. Ale když prvoligový tým otočí s extraligovým z 0:3 na 5:3, tak je to paráda a klukům moc děkuji za výkon. Ještě ale není konec, musíme bojovat dál. V úterý je rozhodující duel s Chomutovem, který když vyhrajeme, tak jsme v extralize."

Josef Zajíc (Kladno): „Začali jsme produktivně, ze čtyř střel jsme dali tři branky, což asi nikdo nečekal. Ale tento počin jsme nedokázali uhlídat. Domácí nás pak přehráli. Byli šikovnější i důraznější a zasloužili si vyhrát. Byla tady skvělá atmosféra, Olomouci musím gratulovat, byla lepším týmem."

HC Olomouc – Rytíři Kladno 5:3 (2:3, 1:0, 2:0)

Branky a nahrávky: 10. Pekr (Herman, Rác), 19. Selingr, 36. Herman (Rác), 45. Rác (Pekr), 52. Knotek (Jaroměřský) – 1. Kuchler (Dragoun, Zagrapan), 2. Machač (David Růžička, T. Kaberle), 5. M. Hořava (Tenkrát, Patera). Rozhodčí: Fraňo, Pešina – Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 1:3. Využití: 0:1. Diváci: 5500 (vyprodáno).

Olomouc: Vošvrda (2. Halász) – Cartelli, Jaroměřský, Houdek, Ondrušek, Bartoň, Staněk, Janáček – Kucharczyk, Ostřížek, Selingr – Marosz, Knotek, Vodný – Pekr, Rác, Herman – Jergl, Diviš, Švaňhal. Trenéři: Fiala a Dopita.

Kladno: Cikánek – Majeský, T. Kaberle, Kolářík, P. Hořava, L. Procházka, David Růžička – Tenkrát, Patera, M. Hořava – Zagrapan, Dragoun, Kuchler – Dalecký, Machač, Eberle – Strnad, Havlíček, Bílek. Trenéři: Čelanský, Neliba a Zajíc.