Kladno nastoupilo do zápasu hodně oslabeno, přesto podalo úplně jinačí výkon než v pátek v Brně. Nutno dodat, že soupeř byl nejslabší, který v sezoně na ČEZ stadionu nastoupil. Přesto vyhrál.

Domácím chyběli zranění Tomáše Kaberle (třísla), Sacha Treille (natržené vazy ho mohou vyřadit až na šest týdnů), Ivan Majeský (rameno, možná bude za týden v pořádku) a čerstvě také Petr Tenkrát (chřipka). I tak si bojovností vytvořili řasu šancí, ale proměnili jedinou, když šest minut před koncem M. Hořava snížil na 1:2. Více už Kladno nestihlo, zaplatilo za to, že v první a třetí třetině nepokrylo elitního kanonýra Chomutova Davida Hrušku.

Ten dal Rytířům všechny tři chomutovské góly v téhle sezoně.

Ale největší hvězdou Pirátů byl brankář Martin Růžička. Nedávná posila z Pardubic měla sice i kupu štěstí, hlavně při břevnech a tyčkách M. Hořavy, Bajarunse a jmenovce Davida Růžičky, svůj tým ale v kritických momentech podržela. „Patří mu velký dík, moc nás podržel," děkoval svému brankáři asistent kouče Chomutova Robert Kaše.

Miloslav Hořava byl v úplně jiném stavu – naštvanosti.

„Je to škoda. Věděli jsme, že to nebude pěkný hokej, oba týmy potřebujíc body, ale myslím, že jsme hráli výborně. Až na občasné chyby kolem naší brány. Nicméně tlačili jsme se pořád do nich a chybělo jen to dát gól," litoval Miloslav Hořava, autor jediného kladenského gólu.

Produktivita mužstva je mizerná, asistent trenéra Jiří Kopecký se nebál výrazu děsivá. „Hodně jsme chtěli dát první gól, ale nepovedlo se to. Promarnili jsme spoustu šancí, dali tři tyčky, ale skóroval soupeř. Mužstvo pak padá pod deku a bojí se pomalu každé střely. Lehkost se úplně vytratila," litoval Kopecký, podle něhož se do úterního domácího duelu se Slavií může ze čtveřice zraněných dát dohromady jen Tomáš Kaberle.

Rytíři Kladno – Piráti Chomutov 1:2 (0:1, 0:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 54. M. Hořava (Hlaváč) – 14. D. Hruška (Hřebejk), 47. D. Hruška (Bartečko). Rozhodčí: Fraňo, Kalivoda – Bláha, Kostka. Vyloučení: 4:5, navíc David Růžička (Kladno) 10 min. a do konce utkání. Bez využití. Diváci: 2528.

Kladno: Chábera – David Růžička, Černošek, Jankovič (21. Kolařík), P. Hořava, L. Procházka, Doudera – M. Hořava, Patera, Kuchler – Rudovský, Dragoun, Machač – Bajaruns, Dalecký, Hlaváč – Lukáč. Trenéři: Vojta, Tatíček a Kopecký.

Chomutov: M. Růžička – Novák, Pulpán, Krstev, J. Mrázek, Rutta, Trefný – D. Hruška, Bartečko, Hřebejk – Bomersback, J. Straka, Kubinčák – Sikora, Divíšek, Šagát. Trenéři: Turek a R. Kaše.