Diváci velmi rychle poznali, že v osobě Martina Procházky konečně získalo Kladno velkou posilu. Hráč ze Sparty dominoval na ledě od prvního střídání, kdy si po jágrovsku prohodil obránce Hese. Procházka také hodně vylepšil hru druhé přesilovkové formace. A právě v početní převaze perfektně nabil Pitulemu na první zásah Rytířů.

To už ale domácí obr jen vyrovnával na 1:1, protože osmnáct vteřin před tím ex-kladenská hvězda minulosti Tenkrát dal vzpomenout na své parádní časy a v oslabení si vychutnal nejen Rudovského, ale neskutečnou šlupkou o tyčku i brankáře Mensatora.

Hra Kladna byla v první části neurovnaná, nicméně projevily se i velké změny v sestavě. Hrát nemohli Dvořáček, Račuk ani Strnad, navíc trenéři nasadili Machače ke Stachovi místo Kindla. Hrál i navrátilec právě z Ústí Dalecký, a přestože nedostal moc prostoru, byl v úvodu vidět.

Od druhé třetiny ale Kladeňáci, v první části lepší, ztratili zápasové tempo. Hra nebyla hezká, byť oba týmy daly po tyčce (Skuhravý a Melka) a k vidění byly i další šance.

Hosty však držel vynikající brankář Soukup, z něhož byla nešťastná hlavně obávaná dvojka Bílek – Stach.

Ve třetím dějství opět čaroval Soukup a tým přiblížil k dobrému výsledku i bek Chalupa. Ještě loni kladenský obránce skóroval po pěkné akci v přesilovce a Ústí vedlo.

Pět minut před koncem dal Rytířům naději brankář Mensator, když chytil Tenkrátovi trestné střílení nařízené za faul Těrnavského. Už za 25 vteřin hosté hořce litovali – Redlich zatáhl po křídle a Soukupa prostřelil dokonalou ranou.

Vzápětí se sice nechal zbytečně vyloučit Skuhravý, ale v oslabení měl největší šanci Machač, v úniku ho však Soukup vychytal.
Na začátku prodloužení předvedl krásnou akci Kehar, ale neuspěl a pak přišel další faul domácích. Mrázkův prohřešek potrestal po pěkné souhře Tenkráta s Roubíkem střelec Tůma.

Hostující trenér Miroslav Mach se hořce usmál: "Pro nás jsou dva body zlaté, já je tady uhrál poprvé," říkal a dodal, že tým výborně bránil a pomohl mu bravurní braniář Soukup. "Kladýnko mělo šance, ale i my odehráli dobrý zápas a konečně jsme měli trochu štěstí. Že nedal Tenky (Tenkrát) trestné střílení mi nevadí. Dva body jsou pro nás fakt zlaté. A k rozhodčím se vyjadřovat nebudu," usmál se ještě jednou. 

Podle domácího útočníka Denise Kindla, který klesl do třetí formace, hrálo Kladno složitě. "Nevím, jestli to bylo tím, že přišli noví hráči, na se nemá cenu vymlouvat. Chyběla střelba, přímočarost, hráli jsme po rohách, střely od modré nešly na bránu. A když prošly, nestáli jsme před brankou. To všechno rozhodlo," soukal ze sebe zklamaný útočník Rytířů, podle něhož se tým hledal. 

To přiznal i trenér Jindřich Lidický. "Samozřejmě, máme ještě pár zápasů, aby si vše sedlo. Martinu procházkovi se dařilo, tak jsme ho zkusili vedle Stacha. nevyšlo to, ale šance měli. Spíš mě mrzí, že si řekneme, že je nepustíme do vedení a pustíme je tam při naší přesilovce. A že nebudeme faulovat a pak fauly děláme. A ještě v prodloužení. Ústí přesilovku umí a čtyři na tři bylo smrtící," zklamaně zhodnotil duel Jindřich Lidický. 

Rytíři Kladno – Slovan Ústí nad Labem 2:3 pp (1:1, 0:0, 1:1 – 0:1). Branky a nahrávky: 10. Pitule (Procházka), 55. Redlich (Pitule, Kehar) – 9. Tenkrát (Bernad), 47. Chalupa (Tenkrát, Bernad), 63. Tůma (Roubík, Tenkrát). Rozhodčí: Krob – Rozlílek, Maštalíř. Vyloučení: 5:6, navíc Skuhravý (K) na 10 min. Využití: 1:2. Oslabení: 0:1. Diváků: 2165. Střely na branku: 45:27. 

Kladno: Mensator – Nash, Kehar, Mrázek, Růžička, Těrnavskij, Ptáček – Procházka, Skuhravý, Rudovský – Machač, Stach, Bílek – Kindl, Pitule, Dalecký – Redlich, Lukáč, Šilhavý.

Ústí nad Labem: Soukup – Brož, Sobotka, Bernad, Chalupa, Holomek, Hes, Macek, Skočovský – Tůma, Roubík, Kloz – Tenkrát, Čurda, Kuchler – Křivohlávek, Melka, Merta – Navarra, Gengel, Janák.