Disciplinární komise automaticky prostudovala faul Koby Jasse, který dostal ve čtvrtém duelu série vyšší trest za atak na Jiřího Marušáka; na pardubickou žádost si poté zpětně prohlédla hned dva zákroky Michala Dragouna a jeden Davida Růžičky ještě ze třetího utkání série.

Kladno si po třetím duelu série stěžovalo na tři hráče soupeře a disciplinární komise následně zastavila činnost na dvě utkání Tomáši Noskovi za faul na Jana Piskáčka. Tomáš Rolinek a Jiří Vašíček dodatečný trest nedostali.

Dnes se podobně zachovaly i Pardubice. Východočeši si stěžovali na pondělní zákroky Dragouna na protihráče Vašíčka a Jana Buchteleho. Růžička podle nich fauloval Marka Ďalogu. "Ani v jednom případě předseda disciplinární komise (Karel Holý) neshledal důvody k zastavení činnosti," uvedl tiskový mluvčí Zdeněk Zikmund v oficiální zprávě.

V případě Jasse ze čtvrtého duelu byl jako dostatečný uznán pětiminutový trest přímo v zápase.

Kladno si také stěžuje. Podle jeho vedení by se neměl pardubický kouč Miloš Říha vůbec bavit s rozhodčími, není totiž oficiálně veden jako trenér mužstva, tím je v zápisech o utkání Jaroslav Landsman. Říha je manažerem.  "Patří to do pravidel a ta by se měla dodržovat," míní tiskový mluvčí klubu Vít Heral. 

Rozhodující sedmý duel se hraje ve čtvrtek v Kladně už od 17.10 hodin.