„Máme radost, že vedeme 1:0 v sérii, ale v sobotu je nový zápas. My musíme hrát zase odzadu a na sto procent. Uvidíme, jak to dopadne. My s Pardubicemi nesmíme začít hrát hokej a připustit přestřelku," řekl novinářům Valský. „Musíme do toho jít dál s pokorou a hrát úplně stejně. Vůbec nemyslet na to, že jsme vyhráli."

Kladno s Pardubicemi prohrávalo po trefě Tomáše Zohorny, ale ještě ve druhém dějství vyrovnal Jan Piskáček a Valský pak dokázal proměnit v pořadí čtvrtou přesilovku Rytířů v utkání. „Byla to nacvičená situace. Michal Dragoun vystřelil, odrazilo se to ke mně a já to dal do prázdný brány," vracel se Valský ke klíčové situaci.

Přestože Kladno skončilo sedmé a Pardubice se protlačily do předkola až v posledním kole, favorizují sázkové kanceláře po odchodu hvězd z NHL v čele s Jaromírem Jágrem Východočechy. „My jsme na to nekoukali, ale věděli jsme, že nám po odchodu kluků z NHL nikdo nevěřil. Když budeme hrát tak bojovný hokej jako dneska, tak si myslím, že můžeme vyhrát s kýmkoliv," navázal Valský.

Čtyřiadvacetiletý forvard viděl důležitý moment také v tom, že Kladno hrálo během utkání jediné oslabení. „To byl základ úspěchu," řekl s tím, že kýžený obrat v zápase přinesla poctivá práce na ledě. „Furt jsme bruslili a druhou třetinu jsme je dostávali od tlak. Oni občas měli nějaký brejk, protože jsme tam zaspali, ale určitě jsme měli víc ze hry, takže to tam zaslouženě spadlo."

Kladno nemá po odchodu Jaromíra Jágra, Tomáše Plekance, Jiřího Tlustého, ale například i Jana Hlaváče kanonýrskou hvězdu, proto změnilo styl hry. „My víme, že moc gólů dávat nebudeme. Jsme bojovníci, musíme jít do zápasů tak, že budou o gól, o dva. My určitě nikoho nepřestřílíme. Nesmíme hru otevřít, to není pro nás."

Valský také pochválil gólmana Jana Cháberu, který k výhře přispěl 23 úspěšnými zákroky. „Chábič ukázal, že nás umí podržet. Salfa (Salfický) chytal taky dobře, měl štěstí a to k tomu patří," dodal na adresu pardubického gólmana, který nezbránil porážce ani zlikvidováním 40 střel.