Kvalitu mladého havířovského kádru vyztužil na měsíční angažmá zkušený obránce Dresler, dobře chytá Daneček, v útoku je nejlepší mladý Tomi (zatím (3+3). „Já bych to srovnal s Benátkami, ale je fakt, že v Havířově zase přijde hodně diváků a avizovali, že vezmou kluky z Vítkovic. Bude to hodně těžký zápas," je jasné asistentovi trenéra Rytířů Jiřímu Kopeckému.

Havířov, jenž loni z domácího hezkého stadionu vytvořil nedobytnou pevnost, prohrál pouze v prvním kole, kdy doma nestačil na dosud první Třebíč (2:4). O to samé se pokusí Kladno, v jehož bráně poprvé nastoupí juniorský talent Daniel Vladař, který nedávno uchvátil celou hokejovou obec famózními výkony v dresu reprezentační osmnáctky. "Dáme mu šanci," potvrdil Jiří Kopecký. 

Naopak Patrik Machač, jenž se vrátil z Finska, zatím trénuje a hraje pouze za juniory. Během léta neuspěl v několika klubech a zatím ani v Kladně nemá smlouvu.

Hrát ještě nebude ani David Stach. Talentovaný borec měl natržený sval, a přestože už trénuje, do Havířova nepocestuje. „Chodí k doktoru Kolářovi a ten ještě zápasovou zátěž nedoporučil. Mohl by si způsobit zbytečnou polízanici a to nechceme," dodal Jiří Kopecký.

Naposledy hráli Kladeňáci v Havířově v roce 2003, tehdy tady v pátém utkání baráže podlehli 1:3. Celkově ale sérii slavně opanovali poměrem 4:2 a vrátili se do extraligy.

Z té sestoupili letos na jaře.