Prostějov, jenž se i přes velkou blízkost k Olomouci netají ambicí na postup do extraligy, nyní vede duo Arnošt – Kočí. Ten David Kočí, který roky udivoval svými bitkami v NHL a po návratu do Čech byl jednou už téměř před podpisem smlouvy s Kladnem.

Pro názorové neshody s vedením klubu – právě ohledně trenérské změny – to vypadá, že na odchodu je i sportovní manažer Jiří Vykoukal, který v létě přivedl do Prostějova i jednu velkou posilu z Kladna – Jana Rudovského.

V tomto týdnu pak Prostějov posílil původně šumperský Lukáš Žálčik, jenž hrával za Spartu a naposledy za České Budějovice. Pro Kladno velký alarm, statistik Petr Hubáček totiž dobře spočítal, že loni Žálčik dal Rytířům neuvěřitelných 9 branek! Navíc v Šumperku byl skvěle sehraný s Patrikem Moskalem, který nyní válí také v Prostějově.

Asistent kladenského kouče František Kaberle už může počítat s uzdraveným Jiřím Cetkovským (odchovanec právě Prostějova) a věří, že tým naváže na zlepšené střelecké výkony z posledních týdnů. „Samozřejmě chceme dávat více gólů a vyjma zápasu v Ústí se nám to v poslední době docela daří. A doufám, že to tak bude i dál," řekl po zápase s Přerovem (6:2).

Středeční zápas začne v 18 hodin a kdo se nevydá přímo na prostějovský stadion, může sledovat duel na počítači, klubový server Jestřábů nabízí přenos za 100 korun.