Bohužel pro Hrdlívské jim zatím nemohl pomoci, poněvadž se zotavuje ze žloutenky. Nakazil se při loňském angažmá ve slovenském Martinu. Jeden by nevěřil, že třiatřicetiletý borec onemocněl z borůvek!

Stihnete pomoci svému fotbalovému klubu k záchraně?
Rád bych, ale ještě mi to zdraví neumožňuje. Sice se připravuji individuálně, na utkání to však ještě není. Dávky musím zvyšovat postupně. Myslím, že v červnu bych už mohl nastoupit. Lékaři námitky nemají.

Nedávno jste ukončil angažmá v Martině a podepsal smlouvu s Litoměřicemi.
Ano. Je to na rok a opci. Na první ligu jsem dostal lukrativní podmínky. Nešla nevzít, klub mě hrozně mile překvapil. Navíc to mám blízko domů do Hrdlíva.

Litoměřice nekupovaly zajíce v pytli. Už jste za ně hrál. A dobře. To také hrálo velkou roli, ne?
Danu Tvrzníkovi jsem slíbil, že když se budu vracet domů do Čech do první ligy, tak budou Litoměřice na prvním místě. Jednání Kladna před mým odchodem na Slovensko bylo vůči mně poměrně ostré, neadekvátní výkonům, které jsem po většinu sezony odváděl. Kladno se teď ani neozvalo, si tam má někdo vůči mně blok.

Jak se Vám vedlo v Martině před onemocněním?
Odehrál jsem deset zápasů, ve kterých jsem nasbíral třináct bodů za devět gólů a čtyři asistence. Dobré to bylo, až na tu žloutenku. Oceňuji, že se potom Martin ke mně neotočil zády a zachoval se ke mně maximálně korektně.

Předpokládám, že po vynucené pauze se na novou hokejovou sezonu těšíte.
Mám obrovskou chuť do hokeje. Zázemí v Litoměřicích dobře znám. Je to tam všechno nové. Hlavně se tam potkám s kamarádem, veteránem Jardou Kala. Moc se těším na naší spolupráci.

Spolu přijedete i do Kladna…
Pojedu tam jako zaměstnanec jiného klubu a je mi jedno, zda hraji proti Kladnu nebo Rangers. Těším se ale na Vsetín, i když to tam bude dálka.