Kouč Zdeněk Vojta bude mít výrazně těžší pozici, domnívá se však, že pro další hráče půjde o skvělou příležitost. „Když se podíváte na dnešní sestavu, tak se vlastně tvoří nové mužstvo. Záleží jen na těch hráčích, zda prokážou svou sílu a oprávněnost toho, aby v tom mužstvu byli," uvedl Vojta po dnešním duelu na ledě Plzně, které Rytíři prohráli 1:4.

Cíle Kladna se však za současného stavu a průběžného umístění na páté příčce nemění. „Bude to souviset s tím, jak se mužstvo dá dohromady a jak se uzdraví, ale play off je jednoznačně naším cílem," prohlásil Vojta, pro něhož osobně bylo zajímavou zkušeností pracovat s velkými hvězdami z NHL. „Nejen s Jaromírem, ale i s ostatními."

Dopad, který měl příchod řady hráčů na celou extraligu, hodnotí převážně pozitivně. „Vezměte si, kolik lidí začalo chodit na hokej a my jsme de facto vyprodali všechny stadiony, kam jsme přijeli, navíc dvakrát O2 arenu… Myslím, že je to jednoznačně pozitivní," myslí si Vojta.

Obránce Marek Černošek, jenž si užíval spolupráci v obranné dvojici se skvěle hrajícím Markem Židlickým, který tým opustil již začátkem prosince, bere odchod velkých posil jako realitu, kterou hráči i trenéři čekali.

„Už bylo několik takových dnů, kdy už se měli v zámoří dohodnout a pořád se čekalo, kdy to spadne. Bohužel se nám to trefilo do situace, kdy máme mimo hru Pavla Pateru a další hráče, takže teď se to sešlo nešťastně, ale my se s tím musíme vypořádat," konstatoval Černošek.

Souhlasil, že Kladno pozná oslabení asi nejcitelněji. „Myslím ale, že i třeba takové České Budějovice to pocítí a budou na tom podobně. Když to vezmu mediálně, co tak čtu, tak to bude největší ztráta pro nás."

S tím bude souviset nutnost změny herního stylu. „Ten se musí určitě změnit. Předpokládám, že Kladno bude hrát zase ten hokej z minulé sezony, tedy agresivní, celoplošný a budeme se snažit vyhrávat ty zápasy na málo gólů. Bude třeba hrát daleko lépe do obrany," vypočítal Černošek.

Přínos hvězd pro celou extraligu byl podle něho velký, dodalo jí to na zajímavosti. „A s takovými kluky hrát a mít je v kabině, to je velký rozdíl. Jsou to špičky NHL a taková možnost nepřichází každý den. Mně osobně to ještě dodalo radost ze hry," netajil Černošek.

„Doposud to bylo až na výjimky v podobě Pavla Patery s Honzou Hlaváčem na klukách z NHL, teď se toho musíme ujmout my ostatní. Asi budeme sotva dávat tak krásný góly jako oni, ale je třeba to domlátit, dobojovat, vyhrát třeba 2:1, ale do toho play off se dostat," doplnil útočník Jiří Kuchler.