Rytíři potvrdili, jak jsou v letošním play off úžasným týmem. Přešli přes vynikající Prostějov a ještě snadněji přes favorizované České Budějovice. To vše bez Jágrovy pomoci, i když mnozí tvrdili, že bez hvězdného veterána to nevyjde.

Na jihu Čech vyhrálo Kladno i se základní částí čtvrtý zápas v řadě, přitom v sezoně byla Budvar Arena téměř nedobytnou pevností. Tradičně víc než šest tisíc diváků ale mělo oči pro pláč už od první třetiny. V té hosté domácím moc nedovolili a sami dvakrát udeřili.


Jednoduše si počkali na chyby Motoru, který je nabízel na stříbrném tácu. Mladý klenot Kubík nejprve využil špatného zákroku brankáře Kváči i beka Čápa a lehce zavěsil poprvé. Stejný hráč pak využil propadnutí domácích a v úniku dvou na jednoho krásně servíroval puk Klozovi – 0:2.

Když ve druhé třetině bojovník Pekr vydřel další puk a poslal ho za Kváču, sen se začal mísit s realitou. Budějovický kouč Jelínek vyměnil brankáře, jeho tým přidal, ale skvělý Cikánek odolal i při dvou oslabeních.

Dlouho opomíjený kluk je v životní formě!

Jaromír Jágr
Jágrova šance na baráž je větší, zápasy mu chybět nebudou. Co zdraví?



Patrik Machač se rve s budějovickou obranou.Zdroj: Deník/ Jaroslav SýbekOdolali také kladenští fanoušci při střetu s domácími (zásah těžkooděnců už ani nebyl třeba), ale konec ještě nebyl. Stroj na góly Dan Kružík dal sice ve 48. minutě po skvělé souhře se Zikmundem na 0:4, ale za 47 vteřin hosté nezvládli při vlastní přesilovce riskantní výpad dvojky Vampola – Nedorost a druhý jmenovaný v pádu snížil. Když po chvíli procedil puk za Cikánkova záda i Bárta, atmosféra zhoustla.

Kladno se urputně bránilo zuřivému náporu kopajícího jihočeského býka, ubránilo i oslabení za faul Machače a nakonec Petr Štindl rozhodl v 58. minutě střelou do prázdné klece.

Hlasy trenérů - Marian Jelínek (Motor ČB): "Vstoupili jsme do utkání doslova tragicky. Dostali jsme dva laciné góly a byli jsme doslova jako opaření. Začali jsme se zvedat moc pozdě. Kladno už mělo velký náskok a výsledek si pohlídalo. Bohužel nám nezbývá než pogratulovat soupeři k postupu. Musíme poděkovat našim divákům a zároveň se jim omluvit, že série byla tak krátká."

Pavel Patera (Kladno): "V sérii jsme měli špatné vstupy do utkání. Na to jsme si dali pozor. Vedli jsme 2:0, což nás uklidnilo a soupeře znervóznilo. Důležité bylo, že jsme se ubránili za stavu 0:3, kdy nás domácí pořádně zmáčkli. Je třeba ocenit velkou bojovnost Budějovic, že to nezabalily ani za nepříznivého stavu."


Motor České Budějovice – Rytíři Kladno 2:5

Branky a nahrávky: 49. Nedorost (Vampola), 52. M. Bárta (Pavlin, Martin Novák) - 7. Kubík, 12. Kloz (Kubík, Tůma), 23. Pekr, 48. Kružík (Zikmund), 58. Štindl (Zikmund). Rozhodčí: Čech, Přikryl – Bryška, Novák. Vyloučení: 2:3, bez využití. Oslabení: 1:0. Třetiny: 0:2, 0:1, 2:2. Konečný stav série: 1:4, postupuje Kladno.

České Budějovice: Kváča (23. Bláha) – Kutlák, Pýcha, Vráblík, Fillman, Pavlin, Čáp – Čermák, Vampola, Nedorost – Dostálek, Rob, Jonák – L. Květoň, Galamboš, Martin Novák – M. Bárta, Mikyska, Nejezchleb.

Kladno: Cikánek - Matula, Štich, Štindl, Repe, Lenďák, Kehar - Kružík, Kaut, Zikmund - Tůma, Kubík, Kloz - Svedlund, Machač, M. Hořava - Pekr, Přikryl, Strnad – Jágr.

České Budějovice porazily ve čtvrtém zápase série Kladno (v modrém) a snížily stav na 1:3. Martin Lenďák a jeho bolest
Martin Lenďák burcuje: Musíme hrát i nadále týmově