Ve středu odpoledne informaci potvrdilo vedení Rytířů Kladna na svém webu. Kontrakt je uzavřel zatím na jednu sezonu s následnou roční opcí. "Co jsme tady začali, rád bych i dokončil. Z Kladna odcházet nechci," hlásil Bicek přímo před fanoušky těsně po sezoně.

A na jeho slova došlo, byť se mluvilo zcela vážně o tom, že podepsal Vítkovicím.

„Jiří Bicek je jednou z klíčových postav našeho týmu, vnáší pohodu do hry i do kabiny. Jeho zkušenosti jsou neocenitelné a jsme velmi rádi, že se i přes jiné nabídky rozhodl podepsat smlouvu u nás," prohlásil na adresu skvělého člověka, který Kladno nepotopil už vícekrát a chová se, jako by tady vyrostl, sekretář Martin Vejvoda.

Před dvěma lety, kdy se nejvyšší vedení klubu zdráhalo podepsat s ním kontrakt, odmítl vyšší nabídku Českých Budějovic. A loni si počkal, jestli Rytíři nezabalí krám.

Košický rodák v Kladně odehrál během dvou posledních ročníků 97 extraligových utkání, v nichž zaznamenal 56 kanadských bodů (30+26). V minulosti získal svůj největší úspěch v roce 2003, když s New Jersey jako plnohodnotný hráč sestavy  vyhrál Stanley Cup. Reprezentoval i svou vlast, za Slováky nastoupil na Mistrovství světa v letech 1997 a 2009.