Jiří Karas, který se kdysi vyučil malířem dekorací v kladenském divadle, se věnuje především kouzlu krajiny. Na plátně jeho obrazů tak můžeme spatřit mnoho krásných míst z Kladna a jeho okolí.

„O našem městě se často říká, že není hezké. Kročehlavák Jiří Karas ale dokáže svým pohledem Kladno a jeho okolí malovat tak, že je neskutečně krásné,“ nechala se slyšet při vernisáži, kterou návštěvníkům ještě zpříjemnilo duo Václav Fikrle a Jan Paulík se svou poezií s hudbou, uznávaná kladenská historička Irena Veverková.

Podle té stál Jiří Karas už při zrodu galerie. „Je to až neuvěřitelné, že komerční galerie Radost funguje už celých dvacet let. Když manželé Slepičkovi přivedli na svět tohle své dítě, jakýmsi jeho kmotrem byl právě Jiří Karas. Ten byl tehdy ještě se svým bratrem Karlem historicky prvním umělcem, který v Radosti vystavoval,“ dodala Veverková. Dílo Jiřího Karase pak mohli v galerii v Hajnově ulici lidé spatřit ještě při výstavách v roce 2005 a 2014.

Letošní výstava potrvá do 15. března, přičemž galerii Radost mohou zájemci navštívit ve dnech od pondělí do pátku, a to v době od 10 do 17 hodin.

Vedení města Kladna řeší, jak využít zdevastované kino Oko.
Vedení města Kladna řeší, jak využít zdevastované kino Oko
Měla Palachova oběť smysl?
ČERNÁ A BÍLÁ: Měla Palachova oběť smysl?