Festival se potýkal s tropickými teplotami, které nepříznivě ovlivnily návštěvnost. I tak ale dorazilo dvanáct set fanoušků rockové hudby. Je to o tři stovky méně než v loňském roce, nicméně pořadatelé z RSC Čechie Slaný byli s počtem diváků spokojeni.

„Počasí bylo opravdu extrémní, a tak vysoké teploty jsme na naší akci za sedmnáct let jejího pořádání ještě neměli," řekl dramaturg festivalu Svatopluk Šváb. „Děkujeme všem návštěvníkům, kteří dorazili, také účinkujícím a vůbec všem, kteří se na akci spolupodíleli, jak to úžasně a obdivuhodně zvládli," dodal.

Největší ohlas mělo na Valníku podle očekávání domácí slánské Totální nasazení a samozřejmě také legendární Ivan Mládek se svým Banjo bandem. Nestárnoucí bavič rozezpíval nejen celé letní kino, ale všechny přítomné si podmanil také mluveným slovem a jeho tradičními vtipy. Na festivalu se představila a úspěch sklidila celá česká punkrocková špička v čele se skupinami Plexis, SPS, Volant, Zvlášňý škola, N.V.Ú. nebo Vision days, líbily se i rockové kapely Ukradený ovoce, Covers for Lovers či Projekt Parabelum, skvělou rock´n´rollovou show předvedl zpívající právník Petr Pečený alias Doctor P.P. Zdatně také sekundovaly domácí soubory Dilemma in cinema a Deratizéř