Jedním z míst, kde ve středu zazní známé české koledy, bude i prostranství před 3. základní školou ve Slaném, kam se vypraví děti, rodiče, učitelé a další dobrovolníci z města.

Jako jeden sbor se zde spojí dobrovolní zpěváci a přesně v 18 hodin se přidají k akci Deníků Česko zpívá koledy.

Slánská základka se tímto počinem už podruhé připojí k celorepublikové akci, která má za cíl propojit postupně všechna města v zemi lidským zpěvem.

Díky tomu, že vedení školy v Rabasově ulici bylo už vloni aktivní a zařízení učitelky přihlásily samy do projektu, jsou oproti jiným ve výhodě a vědí do čeho jdou.

„Akce se nám vloni velice zalíbila, když jsme se o ní dočetli v Kladenském deníku. Hlásili jsme se sice na poslední chvíli, ale i tak se podařilo dát dohromady vše potřebné. Letos jsme měli na přípravu dost času, tak doufám, že to lidé ocení a přijdou. Paní učitelky už secvičují s dětmi koledy a přípravy jsou v plném proudu," ujistila sekretářka školy Ivana Češková.

Podle jejích slov, nenechávají nic náhodě. Kantorky dokonce napekly i perníčky. „V rámci pracovních činností vyrobili učitelky Gabriela Cimrmanová a Marie Kyliesová se žáky perníčky. Teď je budou společně zdobit. Pro návštěvníky máme k dispozici čaj a svařák. Věřím, že všichni budou spokojeni," dodala sekretářka.

Protože slánská škola rozšířila zprávy o zpívání 11. 12. všemi možnými informačními kanály na různá místa, je předpoklad, že letošní účast zpěváků bude hojná. Nechme se překvapit. Kladenský deník bude tradičně při tom.

Zpívat se budou koledy:

Nesem Vám noviny, Narodil se Kristus Pán, Půjdem spolu do Betléma, Štědrej večer nastal a Pásli ovce Valaši