V lánském muzeu je k vidění výstava červeného kříže
Lány – Muzeum T. G. Masaryka v Lánech nezahálí ani o prázdninách, a tak si pro své návštěvníky společně s Muzeem Saského Červeného kříže v Beierfeldu připravilo zajímavou výstavu 150 let Červeného kříže v Sasku 1866–2016. Výstavu si budou moci návštěvníci muzea prohlédnout až do 13. srpna.

Továrník Pála a lepší Slaný 
Slaný – Výstava Továrník Pála a lepší Slaný je k vidění do 2. září. Vstupné je 20 Kč, v jehož rámci obdržíte památeční pohlednici a výpravný katalog k výstavě za příznivou cenu. Obsahuje stati, fotografie a vzpomínky na 164 stranách.

Kam k vodě?
Kladno – Nejen všem Kladeňákům je k dispozici v parném počasí hned dvojice kladenských koupališť. Letní koupaliště Sletiště má otevřeno celý týden vždy od 10 do 19 hodin, nově navíc nabízí návštěvníkům zrekonstruované brouzdaliště. Od pondělí do neděle je otevřeno také Letní koupaliště Bažantnice. To mohou lidé navštěvovat v časech od 9 do 19 hodin.

Poldi Kladno hutě
Poldováci už mají elektřinu i dlužné výplaty

Region na cestách míří do stochovských sadů
Stochov – Český rozhlas Region přiveze do Stochova známé zpěváky. Stochovské Smetanovy sady ožijí ve čtvrtek koncertem hudebních hvězd a bohatým doprovodným programem. Stochov je jedním ze sedmi středočeských měst, které v průběhu prázdnin navštíví Region na cestách. 
V rámci dvouhodinového hudebního vystoupení se od 16 hodin představí oblíbení zpěváci Marcel Zmožek, Klára Kolomazníková a František Kasl. Následně se navíc návštěvníci budou moci zapojit i do živého vysílání Českého rozhlasu Region a poslat někomu vzkaz v Písničkách od srdce.

Podvečer Bory Kříže již ve čtvrtek na zámku
Kladno – Kladno Zahrada Kladenského zámku bude ve čtvrtek od 19 hodin hostit již jedenáctý ročník Jazzového podvečeru Bory Kříže. Všichni zúčastnění se mohou těšit na vzpomínku na dalšího mistra jazzové harmoniky v podání Kamil Běhounek Revival. Dále se představí již tradiční účastník této akce Ondřej Kabrna and Flying Accordion, zlatý hřebem večera pak bude vystoupení Jiřího Suchého a Jitky Molavcové, které bude doprovázet orchestr divadla Semafor.V případě nepřízně počasí se veškeré dění přesune do Městského divadla Kladno.

Špunty na vodě plují do smečenského zámku
Smečno – Fanoušci letního kina se mohou těšit také na promítání ve Smečně. V pátek uvidí v areálu zámeckého parku novou českou komedii Špunti na vodě s Hynkem Čermákem, Annou Polívkovou, Tatianou Vilhelmovou, Pavlem Liškou či Jiřím Langmajerem v hlavních rolích. Na zúčastněné čeká takzvané piknikové sezení, přichystáno bude také občerstvení včetně pro kino neodmyslitelného popcornu. Promítání startuje vždy po setmění, přičemž začátek je naplánován na 21.40 hodin.

Fandové country se sjedou na festival do Plchova
Plchov – Festival Country na Pohodu rozezní v pátek a v sobotu Plchov u Slaného. Vystoupí zde kapely Try Duby, New Rebels, Jindra Kejak, Hluchavky, Brzdaři, Parťáci, Rakovnickej Potok, Refreš, Huricane, Pohodáři, Vápenice či Blackout bluegrass Band. Diváci uvidí také Drezurní show Venduly Šponarové a jejího koně Pietra van Diphoorna nebo ohnivou show skupiny Advesarios. I letos bude festival charitativní, což by se mělo stát i tradicí pro každý další ročník. Letos půjde výtěžek z festivalu na podporu dvou dětí, které potřebují pomoc.

Skateboardová tour se zastaví v Kladně
Kladno – Skateboardová tour pro nesponzorované jezdce bude mít svou zastávku také v Kladně. Po prvních závodech takzvané SkateTourCZ 2017 v pražských Vysočanech se závodníci představí v sobotu od 12 hodin v kladenském skateparku. Zúčastnění se mohou těšit zejména na velkou novinku, kterou je změna kategorie patnáctiletých závodníků. Ti se utkají v rámci juniorského českého poháru ve skateboaridngu. První desítka celkového hodnocení závodníku SkateTourCZ bude mít navíc možnost zdarma startovat na republikovém mistrovství na pražské Štvanici.

Ilustrační foto
Volných míst je dost, pracovitých lidí málo

Harmonikáři se sejdouve Studeněvsi už posedmé
Studeněves – Velké setkání harmonikářů z regionu i vzdálených míst republiky se uskuteční už v sobotu ve Studeněvsi. V příjemném prostředí ve stínu stromů v háji Na Haldě se už posedmé setkají akordeonisté a heligonkáři. Celkem jich zde letos vystoupí patnáct. Společenská akce pro všechny generace začíná ve 14 hodin. V případě nepřízně počasí je přístřešek zajištěn, stejně jako občerstvení.

Cabrio sraz je o víkendu v Královicích u tvrze
Královice – V Královicích se o víkendu uskuteční v pořadí už XIII. ročník srazu Cabrio clubu. Majitelé a vyznavači jízdy bez střechy pod širým nebem se sjedou od 14. do 16. července opět na louce u Královické tvrzi. Ubytování je na velké posečené louce pod stanem, případně pod širým nebem nebo v autě. Možnost přespání i místním penzionu za smluvní ceny. V sobotu nebude chybět spanilá jízda okolím, soutěže, diskotéka, půlnoční přípitek. Cabrio sraz se i letos už tradičně prolíná v sobotu se srazem veteránů Slánský okruh, který zde má jedno z kontrolních stanovišť. O přehlídku plechových skvostů tedy nebude v sobotu v regionu nouze.