Od 14 do 22 hodin vystoupí Vypsaná fixa, herci z muzikálu Donaha, John Wolfhooker, Curlies, The Oxx a Let's Go To The Petroll Station. V areálu bude každý moci přispět prostřednictvím charitativní sbírky Diakonii Broumov.

Ilustrační foto.
Kladenští se dočkají moderních zastávek

Prince ožije v Dundee Jamu

Kladno – Hudební večer věnovaný legendárnímu Prince Rogersi Nelsonovi, který je známý po celém světě zejména díky hitu Purple rain,
si pro své hosty na pátek připravil kladenský music club Dundee Jam. Projekce videoklipů amerického zpěváka začíná ve 20.30 hodin.

Den Země oslaví putováním Napříč kontinenty

Kladno – Kladenské volnočasové středisko Labyrint pořádá v pátek od 15 hodin oslavu Dne Země, jehož tématem bude putování Napříč kontinenty. V parku poblíž obchodního domu v Italské ulici budou pro veřejnost připraveny hry a soutěže na ekologická témata, výtvarné a řemeslné dílny či soutěž o nejoriginálnější oděv z recyklovatelných materiálů. Na zúčastněné tu budou čekat také živá zvířátka, mezi nimiž nebudou chybět oslík, poník, ovce, morčata, dravci ani psi. Na programu je také stavba kouzelné zahrady z Lego kostiček. K vidění bude výstava fotografií z Černobylu a také různé druhy bylinek a kaktusů.

Jan Froněk, metodik programu Les ve škole.
Každé desáté dítě vůbec nechodí ven

Muzeum v Kladně pořádá přednášku o malíři

Kladno – Sládečkovo vlastivědné muzeum v Kladně pořádá další z přednášek zaměřených na dějiny výtvarného umění. Ve čtvrtek 20. dubna bude od 18 hodin přednášet lektorka Národní galerie Monika Švec Sybolová o malíři přelomu 19. a 20. století – Aloisi Kalvodovi. Přednáška s projekcí představí život a dílo jednoho z nejúspěšnějších žáků Julia Mařáka, který byl po své smrti úspěšně zapomenut. Zaměřena je na směry přelomu 19. a 20. století, které se promítají v krajinách Aloise Kalvody jako například naturalismus, symbolismus, secese, exprese.

Hexenšus předvedou herci Slánské scény naposledy

Slaný – Hexenšus je název bláznivé situační komedie o lidech, kteří se setkají na místě, kde nikdo z nich neměl být. Derniéru sehraje divadelní soubor Slánská scéna na prknech městského divadla už příští středu 26. dubna od 19.30 hodin. Diváci si tak naposledy užijí příběh o tom, co všechno se může stát, když milence ve vaně znehybní pořádný ischias.

Ilustrační foto
Lupič s pistolí v ruce přepadl v Kladně prodavačku

Jiří Sádlo bude přednášet o přírodě v malé galerii

Slaný – Přírodovědná přednáška doktora Jiřího Sádla z Botanického ústavu Akademie věd ČR se uskuteční v malé galerii Vlastivědného muzea ve Slaném ve středu 26. dubna od 17 hodin. Autor přednášky se pokusí odpovědět na otázky proč je krajina kolem nás právě taková? Jak dávný je zdejší historický odkaz? A jak je odolný? Připomene vývoj naší krajiny od finále doby ledové po dnešek.