Rytířský sál bude žít divadélky a koncerty, v předzámčí budou moci návštěvníci zhlédnout kování koníka. Nad zámkem budou létat dravci. Hosty na nádvoří pobaví oblíbený kejklíř Pupa a folklorní soubor Špalíček. Zámecké sklepení se za tónů cimbálky změní v keramickou dílnu. Nebudou chybět ani prohlídky zámku s průvodci v historických kostýmech a dobové hry v zahradě.

Jaroslav Sirový z Technických služeb ve Slaném se i letos postaral o vyčištění slánské Kašny čtyř prezidentů na Masarykově náměstí
Kašna čtyř prezidentů byla zprovozněna pro novou sezonu

Kateřina Pešková v Lánech

Lány – Lánský Domeček zítra od 10 hodin pořádá besedu s rodinnou poradkyní, psychoterapeutkou a speciální pedagožkou Kateřinou Peškovou. Na té se zúčastnění dovědí jak zvyšovat psychickou odolnost dětí, co pomáhá, a co naopak dítěti ubližuje.

Premiéra hry Gerontiny

Kladno – První představení hry Gerontiny nabídne ve středu od 19 hodin svému publiku Kladenské divadélko. Dvojitou premiéru veselice autora Jiřího Homoly odehraje amatérský divadelní soubor Kladina působící v Kladně od roku 2010. Příběh této hry zavede publikum do vísky v česko-německém pohraničí. Jak tepe život v takové vísce? Musí být tam, kde vidí jeden druhému do talíře, vše skutečně tím, čím se zdá být? A stává se muž po padesátce opravdu gerontem? Odpovědi na tyto otázky divákům přinese právě hra plná zvratů Gerontiny.

Koncert v bývalé synagoze

Kladno – U příležitosti 75. výročí transportu židovských obyvatel z Kladna se koná koncert Safardské písně Jany Lewitové. Veřejnost bude moci zpěv, hru na harfu a violu vyslechnout v sobotu od 17 hodin v bývalé synagoze.

Ilustrační foto.
Kladenští se dočkají moderních zastávek